RUŽE ZA 200 OSMEHA: Učenici Medicinske škole "Beograd"obradovali pacijentkinje Instituta za onkologiju i radiologiju (FOTO)

B. Borisavljević

08. 03. 2024. u 14:44

NA ISPITU iz humanosti i dobrote, učenici Medicinske škole "Beograd" su dobili desetku.

РУЖЕ ЗА 200 ОСМЕХА: Ученици Медицинске школе Београдобрадовали пацијенткиње Института за онкологију и радиологију (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

Iako u tinejdžerskim godinama, pokazali su svoju zrelost i koliko veliko srce imaju. Pacijentkinjama koje su leče u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije poklonili su po ružu i čestitku za 8. mart, a mališanima slatkiše. Bilo je suza, osmeha, zagrljaja, zajedničkih fotografija...

Prema rečima Ivane Mitrović, učenice četvrte godine, posle paketića za decu u Prihvatilištu želeli su da pomognu pacijentima na onkologiji.

- Dan žena je bio pravi trenutak da obraduju pacijentkinje koje se tamo leče. Preko Đačkog parlamenta organizovali su skupljanje novca - kaže Ivana. - Odazvali su svi učenici, profesori, tetkice. Kupili su 200 ruža sa čestitkom na svakoj.

Na svakoj čestitki pisala je poruka: "Draga damo. Srećan Međunarodni dan žena! Vaša snaga nas inspiriše, a Vaša neizmerna hrabrost nas podseća na to koliko su žene neustrašive! S podrškom i ljubavlju, Medicinska škola "Beograd".

ONI SU NAŠ PONOS

Nema pravih reči kojim bih mogao opisati koliko sam ponosan na svoje đake - ističe Predrag Jovanović, direktor Medicinske škole "Beograd". - Oni su sami inicijatori svih akcija koje se do sada organizovali. Mi smo tu da im pružimo podršku i pomognemo koliko možemo. Sjajni su i ogromna mi je čast što sam njihov direktor.

Pacijentkinje koje su đaci zatekli dok primaju hemioterapiju, leže u bolničkom krevetu ili su došle na pregled, dočekale su ih sa osmehom, ali i po nekom suzom u oku. Ni učenici nisu krili svoje emocije.

- Mnogo mi je drago kad čujem da ovako đaci pozitivno reaguju i razmišljaju o ženama. Iako mladi, pokazuju koliko su već veliki ljudi. Ova akcija je divna i mnogo im se zahvaljujem - rekla na je Negica Nikolić, koja je došla kao pratnja.

Uz zahvalnost đacima i profesorima direktor Instuta za onkolgiju i radiologiju Srbije prof dr Milan Žegarac, je istakao da se radi o jako lepom gestu, koji je oduševio pacijente i zaposlene.

Učenici u narednom periodu najavljuju nove akcije u kojima će ponovo nekome vratiti osmeh na lice.

Foto: N.Skenderija

Čestitka za 8. mart

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori