POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNJU DEPOA: Saradnja JKP "Beogradski metro i voz" i kineske kompanije

S.V.

08. 03. 2024. u 14:00

DVA važna ugovora za izgradnju depoa na Makiškom polju, koji je sastavni deo prve linije prestoničkog metroa potpisana su u preduzeću JKP "Beogradski metro i voz".

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ ДЕПОА: Сарадња ЈКП Београдски метро и воз и кинеске компаније

privatna arhiva

Reč je o Interfejs protokolu kojim se, kako je rečeno, definišu međusobni odnosi između "Power China" koja će izvoditi građevinske radove i "Alstoma" koji će obezbediti isporuku i ugradnju vozova, signalno - telekomunikacionih sistema i koloseka.

Potpisali su ga sekretar Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda Radovan Kremić, direktor JKP "Beogradski metro i voz Andreja Mladenović" kao naručioci, direktor francuske kompanije "Alstom" za Srbiju Miodrag Jelisavčić, kao konsultant i Jang Fan ispred kineske kompanije "Power China", koja je izvođač radova.

Drugim dokumentom, ugovorom o pružanju usluga, "Alstom" obezbeđuje ulazne podatke i podršku izvođaču građevinskih radova na depou Makiš, kompaniji "Power China", a kroz ovaj ugovor Alstom će pripremiti i dokumentaciju u vezi metro sistema kao celine, koja će biti od značaja najpre za izgradnju depoa, a zatim i za izgradnju cele prve linije metroa.

- Interfejs protokol je pored memoranduma, koji smo ranije zajednio potpisali, prvi dokument kojim ćemo podeliti poslove i odgovornosti u izgradnji depoa i cele linije. Ovo je godina kada ćemo verovatno potpisati istorijski ugovor o izgradnji metroa i na taj način započeti ono što se više od pola veka sanjalo u našem glavnom gradu - rekao je Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024