ŠKOLAMA 55 MILIONA DINARA: Opština Stari grad ulaže u obrazovne ustanove na svojoj teritoriji

B.B.

29. 02. 2024. u 11:57

UREđENjE dvorišta, zamena dotrajalih cevi i instalacija, video-nadzor, samo su neki od radova u školama na Starom gradu. U prethodne tri godine, opština je za obnovu obrazovnih ustanova izdvojila 55 miliona dinara, što će biti nastavljeno i u narednom periodu.

ШКОЛАМА 55 МИЛИОНА ДИНАРА: Општина Стари град улаже у образовне установе на својој територији

Foto M. V.

Trenutno se privodi kraju rekonstrukcija dvorišta u OŠ "Braća Baruh", koje će do kraja nedelje "ugostiti" đake u novom ruhu. Prema rečima Radoslava Marjanovića, predsednika Opštine, kroz dve faze radova planirana je rekonstrukcija i kompletno asfaltiranje dvorišta škole.

- Radi se na postavljanju novih ivičnjaka, uređenju zelenih površina i zameni atmosferske kanalizacije - rekao je Marjanović. - Ranije je opština finansirala renoviranje hodnika i dve svlačionice u OŠ "Drinka Pavlović", kao i zamenu starih vodovodnih cevi, električnih instalacija i sanitarnih čvorova. Ugrađeni su novi ventili na svim radijatorima, umesto dotrajalih koji nisu menjani od izgradnje škole. Učenici su dobili toplije učionice za rad i učenje, a škola se rešila gubitka toplotne energije i nepotrebnih troškova, pa su sopstvenim sredstvima uredili dvorište i okrečili prostorije.

On je naveo da je renovirano i asfaltirano veliko školsko dvorište iza škole koje koriste, ne samo učenici tokom fizičkog vaspitanja, već i sugrađani koji sa decom tu provode slobodno vreme.

Osmoletka "Mihajlo Petrović Alas" je od opštine dobila nov video-nadzor, sanirane su i zamenjene dotrajale podne keramičke pločice u školskom hodniku, a rekonstruisan je i deo dvorišta.

- U najstarijoj školi u Srbiji, "Kralj Petar Prvi", opština je renovirala svečanu salu zgrade koja je pod zaštitom - naveo je Marjanović.

Finansirana je i postavka laminata u tri učionice i arhivi OŠ "Skadarlija", hitna intervencija na kanalizacionoj mreži, nov video-nadzor - naveo je Marjanović. - Zahvaljujući saradnji opštine i Sekretarijata za obrazovanje škola je opremljena kompjuterskom opremom.

U OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević" je izdvojen novac za krečenje i obnovu 10 učionica, a kolektiv je te poslove nastavio u još 12 učionica sopstvenim sredstvima. Sanirana je kišna kanalizacija zamenom starih olučnih vertikala glavne zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima