ŠKOLAMA 55 MILIONA DINARA: Opština Stari grad ulaže u obrazovne ustanove na svojoj teritoriji

B.B.

29. 02. 2024. u 11:57

UREđENjE dvorišta, zamena dotrajalih cevi i instalacija, video-nadzor, samo su neki od radova u školama na Starom gradu. U prethodne tri godine, opština je za obnovu obrazovnih ustanova izdvojila 55 miliona dinara, što će biti nastavljeno i u narednom periodu.

ШКОЛАМА 55 МИЛИОНА ДИНАРА: Општина Стари град улаже у образовне установе на својој територији

Foto M. V.

Trenutno se privodi kraju rekonstrukcija dvorišta u OŠ "Braća Baruh", koje će do kraja nedelje "ugostiti" đake u novom ruhu. Prema rečima Radoslava Marjanovića, predsednika Opštine, kroz dve faze radova planirana je rekonstrukcija i kompletno asfaltiranje dvorišta škole.

- Radi se na postavljanju novih ivičnjaka, uređenju zelenih površina i zameni atmosferske kanalizacije - rekao je Marjanović. - Ranije je opština finansirala renoviranje hodnika i dve svlačionice u OŠ "Drinka Pavlović", kao i zamenu starih vodovodnih cevi, električnih instalacija i sanitarnih čvorova. Ugrađeni su novi ventili na svim radijatorima, umesto dotrajalih koji nisu menjani od izgradnje škole. Učenici su dobili toplije učionice za rad i učenje, a škola se rešila gubitka toplotne energije i nepotrebnih troškova, pa su sopstvenim sredstvima uredili dvorište i okrečili prostorije.

On je naveo da je renovirano i asfaltirano veliko školsko dvorište iza škole koje koriste, ne samo učenici tokom fizičkog vaspitanja, već i sugrađani koji sa decom tu provode slobodno vreme.

Osmoletka "Mihajlo Petrović Alas" je od opštine dobila nov video-nadzor, sanirane su i zamenjene dotrajale podne keramičke pločice u školskom hodniku, a rekonstruisan je i deo dvorišta.

- U najstarijoj školi u Srbiji, "Kralj Petar Prvi", opština je renovirala svečanu salu zgrade koja je pod zaštitom - naveo je Marjanović.

Finansirana je i postavka laminata u tri učionice i arhivi OŠ "Skadarlija", hitna intervencija na kanalizacionoj mreži, nov video-nadzor - naveo je Marjanović. - Zahvaljujući saradnji opštine i Sekretarijata za obrazovanje škola je opremljena kompjuterskom opremom.

U OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević" je izdvojen novac za krečenje i obnovu 10 učionica, a kolektiv je te poslove nastavio u još 12 učionica sopstvenim sredstvima. Sanirana je kišna kanalizacija zamenom starih olučnih vertikala glavne zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)