RUŠANJ KONAČNO DOBIO JASLICE: Opština adaptirala 100 kvadrata u zgradi Mesne zajednice u Rušnju

A. Z. K.

12. 02. 2024. u 17:41

MALIŠANI iz Rušnja, stari do tri godine, od sada će imati prostor u kom će moći da borave dok su mame i tate na poslu.

РУШАЊ КОНАЧНО  ДОБИО ЈАСЛИЦЕ: Општина адаптирала 100 квадрата у згради Месне заједнице у Рушњу

GO Čukarica

U sklopu radova na adaptaciji zgrade Mesne zajednice sređeno je i oko 100 kvadrata, koji će poslužiti za jaslice. U sklopu predškolske ustanove nije bilo prostora za boravak najmlađe dece, pa su roditelji morali da ih vode u druge delove opštine.

GO Čukarica

Tekst potpisa

Novi deo, odnosno jaslice, biće pripojen vrtiću "Bubamara", a prema rečima čelnika ove prestoničke opštine, mališane iz ovog naselja roditelji će početi da dovode ovih dana. Skoro deceniju je opština tražila adekvatan prostor kako bi roditeljima najmlađih olakšala svkodnevicu. U sklopu objekta Mesne zajednice izdvojeno je 100 kvadrata, koje će moći da koristi oko 20 mališana.

- Pokušavali smo da nađemo neko mesto, jer je roditeljima bilo veoma teško da tako malu decu bude rano i vode ih u druge delove opštine - rekla je za Tanjug članica veća GO Čukarica Stana Lukić. - Najbliže jaslice su na Ceraku i Belim vodama. Ovaj prostor bio je urušen, ali smo ga sredili. Ima 106 kvadrata, za boravak dece odvojeno je 70, jer je bilo neophodno srediti i kuhinju, toalet i hodnike.

Sređena tri obdaništa

U PRETHODNOM periodu, u opštini Čukarica, sređeno je nekoliko predškolskih ustanova. Vrtić "Maštalica" je proširen za oko 100 mesta, u Filmskom gradu otvoren je novi vrtić. Osim toga, prošireni su i kapaciteti u starom Žarkovu u obdaništu "Zvezdica". Ova prestonička opština može se pohvaliti velikim brojem najmlađih Beograđana.

Još nije poznato kolike su potrebe za jaslicama, jer su brojni roditelji odustajali od konkursa budući da u Rušnju nije postojao smeštaj za ovaj uzrast dece. Radovi na adaptaciji ovog prostora vredni su osam miliona dinara. Narednih dana trebalo bi da stignu krevetići i ormarići za najmlađe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)