PARKIRANJE KOD "PINKIJA" OD MARTA: Administrativne procedure usporile otvaranje garaže u srcu Zemuna

S.V.

09. 02. 2024. u 07:00

PODZEMNA garaža ispred sportske hale "Pinki" u Zemunu trebalo je da bude otvorena uoči novogodišnjih praznika, ali je administrativna procedura oko dobijanja priključka za struju zakočila ceo proces, te će vozači ovde parkirati automobile tek od marta.

ПАРКИРАЊЕ КОД ПИНКИЈА ОД МАРТА:  Административне процедуре успориле отварање гараже у срцу Земуна

Foto: I. Marinković

Iako su svi građevinski radovi završeni, neophodno je da se završi proces oko struje, a da se potom i testira u samom objektu, posle čega bi trebalo da dobije upotrebnu dozvolu i počne da radi. Kako smo nezvanično saznali, nadležni su predali zahtev EPS, sa molbom da ubrzaju proceduru, kako bi parkiralište što pre bilo dostupno vozačima, koji ionako kubure sa nedostatkom mesta za ostavljanje automobila u centru Zemuna.

Podzemna garaža kod "Pinkija" ima 150 mesta i prva je takva koja je izgrađena posle 2006. godine. Već decenijema, centar ove opštine je postao premali za sve automobile, nema mesta za parking, te su se i na platou ipred "Pinkija" ostavljala vozila. Zato su propale betonske kocke kojima je ovaj prostor bio popločan, a zelene površine su uništene.

Završena je izgradnja etaža, a uređene su i zelene površine na samom platou ispred "Pinkija", koji je popločan i ima nove klupe. Parking mesta ostao je ka Gradskom parku, drvored ka Nemanjinoj ulici je u potpunosti očuvan. Izgradnja podzemne garaže kod ovog zemunskog simbola počela je u avgustu 2022 godine, a lokalna samouprava je tada pokrenula inicijativu da se izgrade još dva javna parkirališta u centru opštine, kako bi se rešio problem parkiranja.

U toku je izrada projekta za rekonstrukcije hale "Pinki" koja je izgrađena pre 50 godina, ali je sve vreme nekvalitetno održavana, a nije ni bilo ozbiljnijih ulaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)