ASFALTIRANA GLAVNA ULICA U ZEMUNU: Posle postavljanja signalizacije, biće prohodna za vozila

S.V.

26. 01. 2024. u 15:48

POSLE postavljanja ivičnjaka, granitnih ploča i trotoara u Glavnoj ulici u Zemunu, na red je došlo asfaltiranje.

АСФАЛТИРАНА ГЛАВНА УЛИЦА У ЗЕМУНУ: После постављања сигнализације, биће проходна за возила

GO ZEMUN

 Veliki broj radnika i mašina prethodnih dana postavljao je završni sloj asfalta, prvo na delu od Avijatičarskog trga do Karamatine, a posle i u suprotnom smeru, od Muhara pa sve do linije spajanja sa već postavljenom presvlakom. Čim bude postavljena vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, kroz Glavnu će početi da prolaze vozila.

Kako kažu iz Opštine Zemun, sve se uklopilo i sa poprečnim saobraćajnicama, a uređene su i planirane korekcije na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

GO ZEMUN

 

Radovi koji su počeli u Glavnoj ulici krajem aprila prošle godine podrazumevali su sveobuhvatnu rekonstrukciju, zamenu dotrajalih vodovodnih, kanalizacionih cevi, kao i elektroinstalacija na potezu od Avijatičarskog trga do Karamatine ulice, odnosno Trga Branka Radičevića.

Sređeni trotoari i stubići

OSIM finih radova na trotoarima koji se ulivaju i spuštaju na ulicu za pešake i korisnike pomagala, stilskih stubića, zamenjen je i drvored i uređena su autobuska stajališta, kao i pešački prelazi.

Pored rekonstrukcije saobraćajnice, kompletni radovi odnosili su se i na rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, izmeštanje i zaštitu postojećih elektro-energetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete. Dužina celog poteza je 799,27 metara, a rekonstruisana je u punoj širini postojeće regulacije od 22 do 28 metara.

Ova saobraćajnica se nalazi u okviru prostorno kulturno-istorijske celine "Staro gradsko jezgro Zemuna" i oivičena je sa obe strane objektima koje čine stambene i komercijalne zgrade, kao i zgrade od velikog kulturnog i istorijskog značaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)