RADOVI U POŽEŠKOJ BLOKIRALI BANOVO BRDO: Građani koji se voze autobusima koji prolaze preko Banovog brda moraju da se naoružaju strpljenje

A. Z. K.

17. 01. 2024. u 15:58

U POŽEŠKOJ ulici su počeli radovi i ova frekventna saobraćajnica je zatvorena na delu od Milosava Vlajića do Petra Mećave.

РАДОВИ У  ПОЖЕШКОЈ  БЛОКИРАЛИ  БАНОВО БРДО: Грађани који се возе аутобусима који пролазе преко Бановог брда морају да се наоружају стрпљење

Instagram/MojBeograd

Mnogobrojne linije javnog gradskog prevoza zbog novonastale situacije saobraćaju po izmenjenim rutama, a vozači automobila ovih dana pokušavaju da se snađu altrenativnim pravcima pa se svuda stvaraju gužve i čepovi. U planu je da radovi traju nedelju dana, do ponedeljka, a Beograđanima će za to vreme trebati strpljenja zbog gužvi u vozilima GSP, ali i na ulicama.

Kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za javni prevoz zbog zatvaranja dela Požeške ulice napravljen je i novi plan polazaka koji će biti aktuelan tokom radova. Građani koji ovuda svakodnevno prolaze žale se na velike gužve. Kako su nam rekli autobusi koji inače prelaze preko Banovog brda sada prolaze preko Čukaručke padine, a u pojedine ne može da se uđe.

- Jedva sam juče ušla u 37 na Sajmu, da ne govorim da pre toga nije bilo šanse da uđem u 58 iz koje su "ispadali" ljudi. Ne znam da li vozači ne mogu da završe rutu ili ostanu zaglavljeni u gužvi pa je zato manje vozila i onda kada autobus konačno dođe pojedini putnici ne mogu da uđu u vozila - ispričala nam je sugrađanka Andrijana T. iz Žarkova.

Nezgoda napravila problem

U PONEDELjAK uveče oko 22.00 sata dogodila se i saobraćajna nezgoda u Ulici Blagoja Parovića, kod stajališta "Žarkovačka". Ovo je uslovilo još jednu na promenu na linijama 23 i 53, pa su one zbog toga bile još jednom promenjene. Oko ponoći vozila su sklonjena iz Ulice Blagoja Parovića, pa su se i ove dve linije vratile na planiranu trasu.

U Sekretarijatu za javni prevoz potvrdili su da zastoji postoje i to tokom popodneva.

- Problema ima zbog velikog priliva putničkih vozila, ali i nepropisnio parkiranih automobila. U ponedeljak smo dobili ukupno pet prijava putnika koje su se odnosile na linije koje sada voze izmenjeno zbog radova - rekli su nam u Sekretarijatu za javni prevoz. - Dispečeri svakodnevno prate rad i upravljaju vozilima javnog prevoza, kako bi se smanjilo vreme čekanja putnika na stanicama koje se nalaze na trasama na kojima je došlo do poremećaja u radu. Pojačaćemo kontrolu linija, kako bi sve što bolje funkcionisalo.

Instagram/MojBeograd

Zastoj u okolnim ulicama jer vozači traže alternativu

Osim građana koji ovih dana čekaju autobuse ili ne mogu da uđu u autobuse, žale se i vozači automobila. Na društvenim mrežama građani upozoravaju jedni druge koje ulice da se izbegavaju jer je sada saobraćaj pojačan u sporednim ulicama.

Požeška ulica zatvorena je u ponedeljak zbog radova koje izvode ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". Najavljeno je da će posao trajati nedelju dana, a zbog toga izmenjenim rutama voze autobusi na linijama: 23,37, 49, 51, 52, 53, 57, 58, 85, 87, 87A, 88, 607, 560E, E2 kao i noćne linije 37N, 51N i 56N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona