NOVOGODIŠNJI SPEKTAKL NA KULI BEOGRAD: Na Sava Promenadi dočekana 2024. godina u velikom stilu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 01. 2024. u 13:12

SPEKTAKL svetskog renomea! Tako se ukratko može opisati doček 2024. godine u Beogradu na vodi, koji je muzičko-scenskim performansom u „najluđoj noći“ još jednom potvrdio zašto s ponosom nosi epitet destinacije svetske klase sa najboljim novogodišnjim proslavama.

НОВОГОДИШЊИ СПЕКТАКЛ НА КУЛИ БЕОГРАД: На Сава Променади дочекана 2024. година у великом стилу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Marko Obradović Edge

Uz senzacionalni multimedijalni šou na nebu iznad Save i muzičke nastupe Sare Jo, Frajli i Dejana Petrovića, nekoliko hiljada ljudi na platou pored Starog savskog mosta uplovilo je u Novu godinu

Neposredno pred istek 2023. godine, na Kuli Beograd emitovana je specijalna novogodišnja projekcija praćena igrom moćnih lasera, a kada je na medija fasadi odbrojana i poslednja sekunda stare godine sa najviše zgrade u Srbiji i regionu priređen je pravi svetlosno-pirotehnički spektakl svetskih razmera, kakav se retko viđa na našim prostorima.

Foto: Marko Obradović Edge

Osim što je ispaljivan sa čak 20 spratova Kule Beograd, novog simbola srpske prestonice, višeminutni vatromet bio je priređen i na čitavoj novobeogradskoj obali Save, dok su bajkovite scene sa omiljenog beogradskog šetališta na savršen način upotpunili efektni vatropadi sa Gazele i Starog savskog mosta. Ovaj impresivni vizuelni šou dodatno je uveličala i muzika specijalno komponovana za ovu priliku, kroz koju su se preplitali nacionalni muzički motivi.

Tokom muzičkog dela programa, mnogobrojni posetioci iz zemlje i inostranstva plesali su u ritmu dobro poznatih numera Sare Jo, Frajli i Dejana Petrovića.

Foto: Marko Marin

Foto: Marko Marin

Foto: Marko Marin

Nakon što su se zagrejali uz melodije pesama „Divlja“, „Mili, mili“ i „Bez sna“ omiljene pevačice mlađih generacija Sare Jo i horski zapevali hitove Frajli „Noćas si moje vino“, „Fina“ i „Menjam dane“, okupljeni gosti zapljusnuti su neverovatnom energijom koju su sa bine emitovali majstor trube Dejan Petrović i njegov čuveni Big bend. Uz njihove trubačke bravure u masi je nastao pravi vrtlog, baš kako i glasi jedan od njihovih planetarno poznatih hitova, a u toj uzbudljivoj atmosferi, u velikom stilu, dočekana je 2024. godina.

Ovaj nezaboravni multimedijalni performans na Sava Promenadi, čiji su kadrovi obišli čitavu planetu i na najlepši način predstavili Srbiju i njenu prestonicu, organizovan je u saradnji sa renomiranom francuskom kompanijom Groupe F, koja je sa svojom pirotehnikom učestvovala u mnogobrojnim proslavama dočeka Nove godine na Burdž Kalifi u Dubaiju, na zvaničnim ceremonijama otvaranja i zatvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru 2022. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Lokalnu podršku pružio im je tim vrhunskih profesionalaca iz domaće firme Pyro-Team, koja iza sebe ima više od 3.000 ispaljenih vatrometa.

Foto: Marko Obradović Edge

BONUS VIDEO: Nišlije uz vatromet dočekale 2024. godinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave