"NE POSTOJI LEPŠI MOMENAT": Šapić dodelio finansijsku pomoć Grada Beograda roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Novosti online

28. 12. 2023. u 13:42

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić uručio je roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca, rođenih na teritoriji Beograda, finansijsku pomoć, koja se tradicionalno dodeljuje na kraju kalendarske godine. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda i ostvaruje se jednom godišnje.

НЕ ПОСТОЈИ ЛЕПШИ МОМЕНАТ: Шапић доделио финансијску помоћ Града Београда родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Foto: Grad Beograd

U 2023. godini iz gradskog budžeta u ove svrhe izdvojeno je 19.429.822,50 dinara.

Šapić je tom prilikom svima poželeo dobrodošlicu u Stari dvor kao i srećne božićne i novogodišnje praznike. On je deci takođe poželeo da izrastu u prave ljude na koje ćemo svi biti ponosni.

– Ne postoji lepši momenat nego kada je ovo zdanje puno dece i kada odiše dečjom energijom. Nadam se da ćemo se u budućim danima ponovo sresti. Dok sam bio predsednik opštine Novi Beograd dešavalo mi se da decu, kojoj smo dodeljivali nagrade kao najboljim učenicima, ponovo sretnem. Ta deca, koja su sad odrasli ljudi, postali su uspešni u svojim oblastima i na koje ovaj Grad i država mogu biti ponosni – poručio je Šapić.

Jovan Mihajlović, otac duplih blizanaca, istakao je da su deca naša budućnost. On je zahvalio Gradu Beogradu i predsedniku Privremenog organa Aleksandru Šapiću na novčanoj podršci, kao i na projektu besplatnih vrtića što roditeljima mnogo znači.

Prema odluci, ove godine roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu u septembru, odnosno 108.985 dinara, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 217.970 dinara, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 326.955 dinara. Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu u 2023. godini je 107 porodica sa ukupno 340 dece i od toga: trojke – 88 porodica, odnosno 264 dece, četvorke – dve porodice odnosno osmoro dece i dupli blizanci – 17 porodica, odnosno 68 dece.

BONUS VIDEO: ŠAPIĆ ODGOVORIO ĐILASU: Od sada ćemo on i ja malo drugačije razgovarati

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!