SEMINARI ZA NASTAVNIKE: Gradski zavod za javno zdravlje organizovao obuke

B. B.

20. 11. 2023. u 11:38

GRADSKI zavod za javno zdravlje Beograd je, u okviru projekta koji finansijski podržava Sekretarijat za zdravstvo, tokom oktobra i novembra organizovao tri edukativna seminara namenjena prosvetnim radnicima iz prestoničkih osnovnih i srednjih škola.

СЕМИНАРИ ЗА НАСТАВНИКЕ: Градски завод за јавно здравље организовао обуке

Foto: Gradski zavod ѕa javno zdravlje

Sve tri obuke su akreditovane od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i nalaze se u aktuelnom Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja.

Jesenja sezona obuka je otvorena temom "Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci". Usledila obuka za program "Škola zdravih navika", koji je namenjen prevashodno učiteljima, nastavnicima i saradnicima koji rade sa učenicima nižih razreda osnovnih škola. Sezonu je zaključio seminar "Psihoaktivne supstance i mladi", čija su ciljna grupa nastavnici i saradnici gimnazija i srednjih stručnih škola.

U obuku je bilo uključeno 14 predavača, a pohađalo ih je ukupno 70 prosvetnih radnika i saradnika iz osam osnovnih i devet srednjih škola iz Beograda.

Pored nezaobilaznog segmenta ovih obuka koje se odnose na usvajanje činjenica o značaju ranog usvajanja zdravih životnih navika i izbegavanju zdravstveno rizičnih ponašanja, veliki značaj pridaje se i analizi odnosa emocija i ponašanja, delikatnim procesima formiranja stavova i kritičkom razmišljanju na teme od značaja za zdravlje, a sve sa krajnjim ciljem adekvatnog razumavanja i pravovremenog osnaživanja dece i mladih.

Sve tri obuke koncipirane su kao spoj predavanja, interaktivnih radionica i vođenih diskusija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave