PRED ŠALTERIMA NAJVIŠE PENZIONERA: Ekspoziture "Infostana" od početka meseca su prepune zbog akcije reprograma duga

A. Z. K.

18. 11. 2023. u 23:59

ISPRED šaltera u ekspoziturama JKP "Infostan tehnologije" ovih dana redovi su dugi.

ПРЕД ШАЛТЕРИМА НАЈВИШЕ ПЕНЗИОНЕРА: Експозитуре  Инфостана од почетка месеца су препуне због акције репрограма дуга

JKP "Infostan tehnologije"

Beograđani dolaze najviše zbog reprograma duga, ali ima i onih koji žele da izmire svoja zaduženja za oktobar.

Akcija reprograma počela je 1. novembra i od tada su poslovnice ovog preduzeća prepune. Za plaćanje dugovanja na više mesečnih rata najviše su zainteresovani penzioneri. Beograđani su u prilici da ono što nisu platili "Infostanu" sada izmire u nekoliko mesečnih rata, kamate će biti otpisane i umanjiće se glavni dug.

OPŠTI USLOVI REPROGRAMA
BROJ RATA UMANjENjE DUGA
JEDNOKRATNO 15%
TRI RATE 12%
ŠEST RATA 10%
GODINU DANA 5%

- Građani imaju mogućnost da do 30. aprila sledeće godine izmire sva zaduženja koja su im dospela do 31. avgusta - rekli su za "Novosti" u JKP "Infostan tehnologije". - Od početka meseca korisnici dolaze na naše šaltere u većem broju upravo zbog reprograma. Posebne pogodnosti obezbeđene su za korisnike socijalnih davanja i penzionere. 

Popust do 30. novembra

ROK za ostvarivanje popusta na oktobarske račune JKP "Infostan tehnologije" produžen je do 30. novembra. Tako da Beograđani, koji redovno plaćaju račune, a nisu dobili koverte na svoje adrese, ne moraju da brinu da će im propasti umanjenje cene komunalija. Oni koji ne žele da čekaju, svoje obaveze za prošli mesec mogu da izmire i u ekspoziturama "Infostana".

Beograđani koji žele da svoja dugovanja izmire kroz reprogram mogu da odaberu broj mesečnih rata. Oni koji odluče za jednokratno plaćanje, dobiće umanjen glavni deo dugovanja za 15 odsto.

- Oni koji žele da plate u tri rate dobiće umanjenje od 12 odsto. Popust od 10 odsto dobiće oni koji svoje zaduženje budu plaćali kroz šest rata. Oni koji se odluče na izmirivanje zaostalih obaveza u narednih godinu dana i 12 mesečnih rata biće im otpisano pet odsto glavnog duga - rekli su u "Infostanu". Najosetljivija kategorija korisnika su penzioneri i korisnici socijalne pomoći, oni su i najzadovoljniji zbog reprograma. Ove kategorije mogu dobiti umanjenje duga za 20 odsto i mogućnost otplate na čak 60 rata u zavisnosti od visine zaduženja.

Među građanima koji redovno izmiruju obaveze ima i onih koji smatraju da su dužnici reprogramom dobili povlastice koje ne zaslužuju.

MOGUĆNOST OTPLATE ZA PENZIONERE I KORISNIKE SOCIJALNE POMOĆI
DUGOVANjE BROJ RATA
do 30.000 din. do 12 rata
od 30.000 do 50.000 din. do 24 rate
od 50.000 do 200.000 din.

do 48 rata

veći od 200.000 din. do 60 rata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost