ŠAHOVSKI TUTRNIR: Zvezdara brojnim sportskim događajima obeležava svoj dan

B.B.

16. 10. 2023. u 10:25

NIZOM sportskih događaja se i ove godine se obeležava 16. oktobar - Dan opštine Zvezdara.

ШАХОВСКИ ТУТРНИР: Звездара бројним спортским догађајима обележава свој дан

Foto: Beoinfo

 Predsednik opštine Vladan Jeremić, zajedno sa predsednikom Šahovskog saveza Beograda Andrijom Jorgićem i u društvu naše šahovske legende Alise Marić, otvorio turnir u šahu.

– Drago mi je što se Dan opštine Zvezdara prvi put obeležava i šahovskim turnirom čiju realizaciju je podržao Šahovski savez Beograda i nadam se da će ubuduće ovakvi turniri biti organizovani svake godine i postati tradicija  – rekao je Jeremić.

Jorgić je naveo da na Zvezdari postoji veći broj šahovskih klubova, što je posebno važno za stvaranje budućih generacija šahista koji će biti naslednici sadašnje generacije velemajstora i majstora ove drevne igre.

Turnir je počeo nezvaničnom partijom izmeđua  Jeremića i  Jorgića, da bi bio nastavljen takmičarskim duelima, a najuspešniji takmičari su nagrađeni peharima.

Pored ovoga, Dan opštine Zvezdara se obeležava i nizom drugih sportskih događaja - humanitarni turnir u malom fudbalu za učenike zvezdarskih osnovnih škola, šahovski turnir i u OŠ „Despot Stefan Lazarević”, vaterpolo utakmica između Radničkog i Crvene zvezde na bazenu SC „Vračar”, kao i turnir u kik boksu za učenike mlađih razreda osnovne škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)