VUČIĆ: Dobićemo metro 2028/2029. godine

Novosti online

12. 10. 2023. u 22:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će stanica Prokop u Beogradu biti otvorena 20. oktobra, a da ćemo, kako je rekao, dobiti metro 2028/2029. godine.

ВУЧИЋ: Добићемо метро 2028/2029. године

Foto: Printskrin TV Prva

Vučić je, govoreći o izborima u Beogradu, rekao da je za njega svaka volja naroda glas Boga, dodajući da ako narod hoće da ima drugačiju upravu u prestonici može da ima, ali se istovremeno osvrnuo i na dosadašnje rezultate vlasti.

- Ako narod kaže da Beograd na vodi, grad u gradu, nešto što je podiglo turističku ponudu, svi parkovi, sve biciklističke staze, obilaznica oko Beograda petlja oko Batajnice, brzi voz Beograd - Novi Sad, izgradnja metroa koja uskoro ulazi u svoju snažniju fazu, plate koje će u Beogradu već u decembru biti oko 1.100 evra nisu ozbiljni rezultati, plus sve ono što je obezbeđeno infrastrukturalno, komunalno i bira drugačije, ja nemam problem sa tim - rekao je Vučić na TV Prva.

Podsetio je i na urađen Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej. Navodeći da je još 1970. godine Branko Pešić najavio izgradnju Prokopa, Vučić je upitao da je to moralo da čeka "nekog Vučića" da se uradi.

- Pa 12 godina ste vladali, napamet vam nije palo, pa kad sam otvorio deset koloseka i šest perona, rekli ste nije to to, pa gde je stanica, pa evo sad je i stanica - rekao je Vučić. Tokom emisije emtiovan je prilog iz 2016. godine kada su krenuli prvi vozovi, a u kome je govorio jedan od prvih projektanata Živorad Lisičić, koga je večeras Vučić pozvao na otvaranje.

- Ja pozivam gospodina Lisičića ukoliko je dobrog zdravlja da dođe na zvanično otvaranje stanice Prokop. Ljudi vole da vide napredak svoje zemlje, mali je broj ovih mrzitelja. Biće mi čast da zajednički otvorimo tu stanicu - rekao je Vučić. Najavio je da će u subotu biti otvoren autoput Ruma-Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)