OVO SU NAJLEPŠE CVETNE ALEJE ZEMUNA U galeriji Opštine dodeljene nagrade pobednicima

S.V.

25. 06. 2023. u 23:00

U GALERIJI opštine Zemun dodeljene su nagrade pobednicima konkursa "Najlepša cvetna aleja". Ukupno se prijavilo 90 takmičara u sedam kategorija, a stručni žiri nije imao lak zadatak

ОВО СУ НАЈЛЕПШЕ ЦВЕТНЕ АЛЕЈЕ ЗЕМУНА У галерији Општине додељене награде победницима

GO ZEMUN

U kategoriji Najlepša zelena površina oko stambene zgrade nagrađena je Stambena zajednica Bačka 17, dok je nagrada za najlepšu okućnicu otišla u vredne ruke Mladenke Miklja. Najlepšu zelenu površinu ispred poslovnog objekta ima ”INPUT doo”, a najlepše zelenilo je u vrtiću ”Pačija škola”. U kategoriji Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta nagrađen je Kafić ”Lamanš”.

Sveukupni pobednik ovogodišnje ”Najlepše cvetne aleje Zemuna”, koji će predstavljati našu opštinu na gradskom takmičenju ”Za zeleniji Beograd” je Stojan Cvetković, pobednik u kategoriji Najlepši balkon.

Specijalna nagrada dodeljena je Tihomiru i Margiti, tandemu iz Ustanove Gerontološki centar Beograd, Dom Bežanijska kosa, koji su se takmičili u dve kategoriji, i osvojivši drugo i treće mesto pokazali su izuzetnu umešnost, vitalnost i vrednoću, te tako stvorili lepotu koju dele sa svim korisnicima Doma.

Takođe, specijalne nagrade uručene su i Vasiliju Gašiću, Miri Stojaković, Branki Musurović i Ljubinki Burduš koji na specifičan način prilaze baštovanstvu i negujući posebne vrste biljaka, cvetnica i rastinja čuvaju darove prirode.

Ova opštinska manifestacija promoviše i nagrađuje najvrednije vrtlare Zemuna, utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina i podstiče saradnju i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila.

- Ovo je najdugovečnija opštinska manifestacija koja traje četvrt veka. Vremenom je rasla, tako da smo sada došli do sedam kategorija. Naši sugrađani su izuzetno maštoviti, uvek nas iznenade svežim idejama, i broj prijava iz godine u godinu raste, sa novim učesnicima. Cilj ove manifestacije je da podstičemo građane da čuvaju životnu sredinu, i zato ćemo nastaviti da negujemo ovu svojevrsnu tradiciju”, rekao je Žarko Dronjak, zamenik predsednika Opštine Zemun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar