SA CAREM DUŠANOM KROZ GRAD: Studenti Učiteljskog fakulteta predstavili svoje lutkarske radove

T.N.

21. 06. 2023. u 07:00

STUDENTI Učiteljskog fakulteta organizovali su juče u centru prestonice "Karneval lutaka" na kojem su u okviru šetnje koja je trajala oko dva sata, građanima predstavili svoje radove, koji su nastali po motivima likova iz srpskih epskih i junačkih pesama.

СА ЦАРЕМ ДУШАНОМ КРОЗ ГРАД: Студенти Учитељског факултета представили своје луткарске радове

D. Novković

Više od stotinu studenata, budućih vaspitača, noseći pozorišne lutke krenulo je od Učiteljskog fakulteta, Ulicama kraljice Natalije i kneza Miloša, zatim Ulicom kralja Milana, a šetnju su završili na kraju Knez Mihailove ulice. Tradicionalni karneval lutaka je prilika da se mališani upoznaju sa bogatstvom srpske tradicije.

Najmlađi građani, kao i svi oni koji su se susreli sa studentskim karnevalom koji je šetao prestonicom bili su u prilici da vide prikaze Marka Kraljevića, kneza Lazara, knjeginje Milice, cara Dušana i drugih značajnih ličnosti naše epske tradicije. Cilj "Karnevala lutaka" je promovisanje lutkaraske umetnosti i lutkarskog pozorišta Učiteljskog fakulteta, kao i ukazivanje na značaj i očuvanje srpske narodne epske književnosti.

Pozorišne lutke koje su predstavili studenti, nastale su na časovima predmeta druge godine studija Drama i pokret, a ovo je već šesti put da studenti Učiteljskog fakulteta organizuju ovakvu manifestaciju.

Lutke su nastale za potrebe ispitne predstave koje su prethodnih dana studenti igrali za decu u "Zvečanskoj" i klinici "Dr Miroslav Zotović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata