NASTAVLJAJU SE SVAKODNEVNI PROBLEMI STANOVNIKA NASELJA PADINSKA SKELA: Linija 101 na 101 minut

Š.Marović

20. 06. 2023. u 16:10

NEPOŠTOVANjE reda vožnje na liniji 101 postalo je, sudeći po žalbama stanovnika palilulskog naselja Padinska skela, gotovo svakdonevna pojava.

НАСТАВЉАЈУ СЕ СВАКОДНЕВНИ ПРОБЛЕМИ СТАНОВНИКА НАСЕЉА ПАДИНСКА СКЕЛА: Линија 101 на 101 минут

Foto I. Marinković

Putnicima koji nemaju mogućnost izbora druge linije, potrebno je i po dva sata da stignu do centra prestonice. Razlog tome, najčešće, nisu gužve na Zrenjanskom putu i Pančevačkom mostu, već izostanak autobusa. Tako je bilo i tokom jučerašnjeg prepodneva. Iako je redom vožnje predviđeno da vozila u tom periodu dana idu na deset minuta, nisu su se pojavili autobusi u 8.56, 9.07 i 9.17. Onda su došla tri, jedan za drugim. Kako je naš list već pisao, veliki problemi odavno se već gomilaju u pogonu "Karaburma", odakle izlazi i linija 101.

- Ovo je već preraslo u bezobrazluk i iživljavanje, kao da smo građani drugog reda - ogorčena je M. J., koja je juče čekala prevoz 45 minuta. - Ljudi kasne na posao, zakazane preglede. Isto je bilo i u nedelju, kada sam ga čekala više od 40 minuta, jer se nije pojavio od 13.30 do 14.15. Jeste došao jedan, ali je otišao u garažu. Prazan do Karaburme, dok je stanica bila puna ljudi. To je van pameti!

Naši čitaoci kažu i da je haos i u popodnevnom špicu, kada se oni koji rade u gradu vraćaju kući. Od pet po podne, vozila se isključuju i građanima ne preostaje ništa, nego da satima čekaju na stanici kod Bogoslovije, jer nema drugog prevoza do Padinske skele.

- Prošle nedelje sam čekao na okretnici kod Omladinskog stadiona, blizu sat vremena - priča I. K. - Nije bilo polazaka za Skelu u 17.32, 17.42, 17.52 i 18.02. Vozač sedi 20 minuta u autobusu na okretnici i onda ode u garažu. Ovo je postalo nepodnošljivo. Da li neko može da kontroliše poštovanje reda vožnje? Činjenica je da je u popodnevnom špicu gužva na Pančevcu, ali kako je moguće da sve druge linije koje voze u naselja na levoj obali Dunava poštuju red vožnje ili su odstupanja minimalna. Potrebno je uvesti još jednu linuju, lokal koja bi išla do Borče.

Jedina veza

OSIM Padinske skele, autobus na liniji 101 jedina je veza sa gradom i naselja Zbeg. Nepoštovanje reda vožnje na ovoj liniji zadaje probleme i stanovnicima Dunavca, Čente i Opova, koji presedaju u Padinskoj skeli. Ukoliko im zakasni autobus iz grada, moraju da čekaju još najmanje 1.15 minuta na koliko saobraćaju linije do ovih naselja.

Ništa bolje juče nije bilo ni na liniji 95, a građani ističu da su na stanici "Kombinat" autobus čekali više od pola sata. Za to vreme prošlo je nekoliko njih, ali se niko nije vratio sa okretnice. Naravno, čim je prvi stigao, odmah je bio pretrpan putnicima, pa nisu svi mogli da uđu.

Kako su "Novosti" ranije izvestile, 2. juna čak tri autobusa od Padinske skele do Omladinskog stadiona nisu bila u funkciji! Od tri autobusa, samo jedan je bio u funkciji, pa su putnici bili primorani da čekaju više od sat vremena na vozilo.

Ipak, iz GSP su nas tada uverili da je u pogonu Karaburma sve u redu, a da je iz njega premešten samo manji broj starih vozila, kako bi došlo 60 njih na komprimovani gas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)