ODLAŽU AKO BUDE KIŠE: Ekipe JKP "Gradska čistoća" sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na više lokacija u gradu

T.N.

07. 06. 2023. u 08:34

EKIPE Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" organizuju danas akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda, saopštili su u ovom preduzeću.

ОДЛАЖУ АКО БУДЕ КИШЕ: Екипе ЈКП Градска чистоћа спроводе акцију сузбијања одраслих јединки комараца на више локација у граду

Foto Tanjug

Tretmane suzbijanja komaraca ekipe "Čistoće" obavljaće od 19 časova i to na sledećim lokacijama - Grocka uz Dunav, Brestovik, Vinča uz Dunav, Ritopek, Slanci, Veliko selo, Ada Huja, Višnjica - Bela stena, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Grocka 1 i 2 i Vinča 1 i 2.

Kako su saopštili nadležni, ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih uslova, tretmani suzbijanja komaraca odložiće se za naredni dan.

- Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca - kažu nadležni u JKP "Gradska čistoća".

Građani koji primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, potrebno je da obaveste Servisni centar Grada Beograda, pozivom na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa kao i subotom od 8 do 14 časova.

Tretmani suzbijanja komaraca obavljaju se uređajima sa zemlje i svi preparati su registrovani i odobreni od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024