BESPLATAN ULAZ NA 10 PRESTONIČKIH BAZENA: Kartice već dobilo 14.000 Beograđana

S.V.

29. 05. 2023. u 14:43

ZA samo sedam dana, otkad je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio da Beograđani ovog leta neće plaćati ulaz na gradske bazene, podeljeno je više od 14.000 besplatnih personalizovanih ulaznica za prestonička kupališta.

БЕСПЛАТАН УЛАЗ НА 10 ПРЕСТОНИЧКИХ БАЗЕНА: Картице већ добило 14.000 Београђана

Milan Gale Muškatirović, Foto Tanjug

Dosad, ovu privilegiju imali su samo žitelji Novog Beograda, a od ove letnje sezone to će biti moguće za sve žitelje prestonice. Na plivališta širom Beograda moći će se ići tokom celog leta, uz specijalnu, personalizovanu karticu koju sugrađani mogu izvaditi u bilo kojoj opštini, nezavisno od mesta stanovanja, na šalterima Grada Beograda uz ličnu kartu. Umesto maloletnika, "plastiku" će vaditi njihovi roditelji uz zdravstvenu knjižicu deteta.

- Došla sam sa ćerkom do opštine Palilula jer nam je bila usput, kako bismo se raspitale o kartama koje deli Grad za besplatan bazen. Za nekoliko minuta smo dobile kartice, iako ne pripadamo ovoj opštini. Nije bilo gužve, prezadovoljna sam, sigurno ćemo ih koristiti porodično celog leta - rekla nam je Beograđanka V. M.

Beograđani će ovog leta imati besplatan ulaz na deset prestoničkih bazena - "25. maj", "Tašmajdan", "Košutnjak", "Stari DIF", "Olimp", "11. april", "Voždovac - Banjica", kao i na plivalištima sportskih centara u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić kaže da je ova ideja bila veoma uspešna na Novom Beogradu dok je on bio na čelu opštine, te da je nekoliko hiljada ljudi koristilo ovu pogodnost i besplatno išlo na bazene.

Foto: Beoinfo

 

- Nema razloga da tako ne bude i sada na nivou celog grada. U mnoge stvari koje sam najavljivao deo javnosti nije verovao - objašnjava Šapić. - Socijalna politika i briga o ljudima nalaze se u vrhu mojih prioriteta. U vremenima kada su deca a i odrasli značajno zapostavili svoju fizičku aktivnost, ova priča sa bazenima je veoma važna. Postigli smo dogovor sa sportsko-rekreativnim centrima koji imaju otvorene bazene. Kada na kraju sezone podvučemo crtu i saznamo broj posetilaca koji je korišćenjem gradske kartice ulazio na bazen, tada ćemo svima njima da isplatimo potrebne iznose.

Šapić je najavio da će se sa personalizovanom karticom na bazene ići tako što će se one validirati na aparatima koji će biti postavljeni na ulazima plivališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)