NAŠLI ODAKLE CURI VODA: Ekipe "Vodovoda i kanalizacije" ponovo na uglu Nušićeve i Dečanske ulice

A. Z. K.

18. 05. 2023. u 16:07

PO ko zna koji put radnci JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" raskopali su deo pločnika kod podzemnog prolaza na uglu Dečanske i Nušićeve ulice u potrazi za kvarom.

НАШЛИ ОДАКЛЕ ЦУРИ ВОДА: Екипе Водовода  и канализације поново на углу Нушићеве и  Дечанске улице

Privatna arhiva

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja, ekipa je sanirala problem i zaustavila curenje vode u pothodnik. U nadležnom preduzeću rekli su da je juče otkriven uzrok curenja vode u pothodnik i da će problem napokon biti rešen.

Muke traju mesecima

POČETKOM godine u podzemni prolaz nije se izlivala velika količina vode, ali je zadavala muke valsnicima lokala i prolaznicima. Tada su radnici posumnjali da se naprsnuće na cevi nalazi u blizini Muzičke škole "Mokranjac". Tokom svakog izlaska ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija" na terenu je bio i veliki broj mašina, a zatvaran je i ulaz u podzemni prolaz.

U prethodnih par meseci radnici "Vodovoda" su bili česti gosti na uglu Nušićeve i Dečanske.

Početkom godine, voda se pojavljivala u podzemnom prolazu u delu za ventilaciju. Kako su nam rekli u "Vodovodu" tada su radovi trajali nekoliko dana i tom prilikom je popravljen kvar na uličnoj vodovodnoj mreži u neposrednoj blizini podzemnog prolaza.

- U aprilu se voda ponovo pojavila u pothodniku, i tada su naše ekipe kopale na ovom delu, ispitivale cevovod i tražile mesto kvara. Međutim, nisu uspeli da nađu odakle voda izbija - rekli su za "Novosti" u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". - Ono što je izbijalo iz ventilacionog sistema, preusmerili smo u otvor kanalizacione mreže. Ekipe koje su ovih dana ponovo bile na terenu otkrile su kvar, za kojim se tragalo već neko vreme. On će biti saniran, a ovaj deo trotoara vraćen u prvobitno stanje.

Kako su nam objasnili u ovom preduzeću instalacije su složene u podzemnom prolazu, pa je zato bilo teško pronaći izvor problema. Ekipe su morale da srede i zatvarač na mreži u blizini MŠ "Mokranjac" što je pomoglo da prestane isticanje vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)