U ČUMIĆEVOM SOKAČETU JUČE VELIKA ŽURKA PODRŠKE NEZAVISNIM PRODAVNICAMA PLOČA: Berza vinila i svetkovina 33 i 45 obrtaja

Š.M.

23. 04. 2023. u 16:19

U centralnom delu Čumićevog sokačeta, a povodom Svetskog dana nezavisnih prodavnica ploča, juče se od 12 do 18 sati okupio veliki broj građana, ali i gostiju prestonice kako bi pazarili neki od muzičkih dragulja za svoju kolekciju. Događaj koji je privukao veliku pažnju poklonika 33 i 45 obrtaja upotpunila su i tri besplatna koncerta, a moglo se doći porodično, ali i sa kućnim ljubimcima.

У ЧУМИЋЕВОМ СОКАЧЕТУ ЈУЧЕ ВЕЛИКА ЖУРКА ПОДРШКЕ НЕЗАВИСНИМ ПРОДАВНИЦАМА ПЛОЧА: Берза винила и светковина 33 и 45 обртаја

Privatna arhiva

Reporteri "Novosti" juče su posetili specifičnu žurku u čast muzike, ploča i pop kulture koja se na ovoj lokaciji u srcu prestonice održava sedmi put i uverili se da je u "Čumiću" vrvelo od posetilaca. Zainteresovanima su prodavci strpljivo objašnjavali kada je i koje godine nabavljena određena ploča i kolika je njena vrednost.

- Peti put sam na događaju, uvek pazarim neku ploču, staru i do trideset godina - rekao nam je jedan od građana. - Uglavnom su to džez spektakli, ali se mogu pronaći i ostali zanimljivi sadržaji. Cene su dosta pristupačne, od 1.500 do 5.000 dinara, u zavisnosti od godine izlaska i jačine grupe ili određenog pevača. Obilazim i ostale nezavisne prodavnice u gradu, a od malena upotpunjujem svoju kolekciju.

Ovaj događaj nastao je sa ciljem da proslavi i javnosti predstavi veliki broj nezavisnih prodavnica širom sveta i obeležava se svake treće subote u aprilu. To je i svojevrsan praznik muzike jer se tog dana u gradovima širom sveta organizuju koncerti, susreti sa umetnicima, kao i berze ploča.

- Pored toga što će u velikom broju malih prodavnica biti specijalizovana izdanja, u Čumiću po sedmi put imamo veliku berzu ploča, na koju su došli kolekcionalri iz cele Srbije - rekla je organizatorka Valentina Macura. - Tu je program "Poznati puštaju ploče", a najinteresantnije je što su priređena tri besplatna koncerta ""Nemi pesnik", "Kevin nije mrtav" i Eyesburn. Zanimljivo je da je dan posvećen nezavisnim prodavcima ploča i to je neka vrsta borbe protiv globalizma, cilj je opstanak malih igrača. Ova manifestacija baš ima taj cilj.

Kada je reč o programu "poznati puštaju ploče" svoju omiljenu ploču juče su zavrteli, između ostalih, i Bane Sanšajn, Vuča (ex "Darkvud Dub"), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, urednice magazina "Oblakoder", dizajneri Mali Iv i Vuk Popadić, Ana Kalaba, Ana Vučković, Maja Cvetković, Ljudmila Stratimirović i brojna lica naše muzičke i kulturne scene.

Mesto za alternativu

UČEŠĆE na ovoj manifestaciji juče je bilo potpuno besplatno, a reporteri našeg lista zatekli su i brojne goste prestonice. Tako su se u Čumićevom sokačetu mogli naći i turisti iz Engleske, Nemačke, Španije, Italije, ali i daleke Kine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)