POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA: Otvara se Centar za žrtve seksualnog zlostavljanja

B.B.

17. 04. 2023. u 16:35

U OKVIRU službe ginekologije opšte bolnice u Pančevu, biće osnovan Centar za žrtve seksualnog nasilja i zlostavljanja, gde će one moći da potraže pomoć.

ПОМОЋ ЖРТВАМА НАСИЉА:  Отвара се Центар за жртве сексуалног злостављања

Foto: Grad Pančevo

Razvoj društvenog i institucionalnog okruženja u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama deo je projekta "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji, treća faza", na kojem rade agencije Ujedinjenih nacija, a partneri su Vlada Republike Srbije, na čelu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Vlade Švedske. U centrima kakav će dobiti i Pančevo žrtvama se pružaju potrebne usluge, od obavljanja pregleda do prikupljanja materijalnih tragova nasilja.

- Opšta bolnica Pančevo u okviru svog rada usmerena je na lečenje žrtava nasilja, žena i devojčica -  istakao je dr Slobodan Ovuka, direktor bolnice. - Zavisno do kakvih povreda dolazi, kod ovakvih slučajeva potrebno je uključiti i stručnjake iz drugih oblasti, ne samo ginekologe. Tu je važna i uloga psihijatara i psihologa kod teško merljivih posledica po zdravlje žena. Naša bolnica je i do sada pružala pomoć ženama, neformalno, ali smo radili svakodnevno na umanjenju posledica. 

U ovoj misiji učestvovaće i policija, tužilaštvo, sud, centar za socijalni rad, nevladine organizacije, kao i gradska uprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu