PARKING BESPLATAN ČETIRI DANA: Javni gradski prevoz u Beogradu u petak, nedelju i ponedeljak saobraćaće po nedeljnom redu vožnje

A. Z. K.

13. 04. 2023. u 12:00

JAVNI gradski prevoz u Beogradu u petak, nedelju i ponedeljak saobraćaće po nedeljnom redu vožnje. Ekipe JKP "Parking servis" tokom četiri dana neće naplaćivati parking u zoniranim delovima grada. Neprekidno će tokom praznika raditi pet apoteka u gradu i dve poslovnice pošte.

ПАРКИНГ БЕСПЛАТАН ЧЕТИРИ ДАНА: Јавни градски превоз у Београду у петак, недељу и понедељак саобраћаће по недељном реду вожње

Foto N. Skenderija

PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI

GRAD je izdao preporuku za radno vreme, kojim su obuhvaćeni hipermarketi, supermarketi i mini-marketi. Trgovinski lanci tokom Velikog petka, u subotu i ponedeljak, trebalo bi da rade najmanje od 9 do 12 časova, ali Beograđani mogu očekivati da će prodavnice tokom ova tri dana biti otvorene i duže. U nedelju, kada se obeležava Vaskrs, trgovinski lanci većinom će biti zatvoreni.

Tržni centri na Veliki petak biće otvoreni do 18 časova, u subotu će biti otvoreni po ustaljenom radnom vremenu. U nedelju će skoro svi tržni centri biti zatvoreni, dok će u pojedinim biti otvoreni bioskopi. Od ponedeljka u velikim šoping molovima radno vreme se vraća u redovan režim.

GRADSKE PIJACE

ZELENIŠ na tezgama Beograđanima će u petak, subotu i ponedeljak biti na raspolaganju od 6.00 do 19.00. Većina će u prestonici na dan Vaskrsa biti zatvorena, osim tržnica "Banovo brdo", "Zemun", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će tokom proslave praznika biti otvorene od 6.00 do 14.00.

Popularni "Buvljak" u petak i subotu radiće uobičajeno, od 8 do 16 sati, a u nedelju i ponedeljak neće raditi. Parking na pijaci "Zemun", na Vaskrs će raditi 24 časa, dok će onaj na "Dušanovcu" biti otvoren od 7.00 do 15.00.

DEŽURNE APOTEKE

UKUPNO pet apoteka "Beograd" će tokom dana praznika primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, na Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 na Novom Beogradu i lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27.

PREVOZ I PARKING

GRADSKI i međugradski prevoz će tokom praznika saobraćati po izmenjenom redu vožnje. U petak, nedelju i ponedeljak vozila javnog gradskog prevoza saobraćaće po nedeljnom redu vožnje, u subotu će na snazi biti subotnji plan.

Radnici "Parking servisa" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima prestonice od petka do ponedeljka. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevar Milutina Milankovića 134g. Javne garaže fnkcionisaće uobičajeno, kao i Služba za prenos vozila.

POŠTE

TOKOM prazničnih dana, od 14. do 17. aprila, u Beogradu će raditi dežurne pošte. Poslovnica u Takovskoj i na aerodromu "Nikola Tesla" od petka do ponedeljka radiće non-stop.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!