U MANJEŽU CVETNO I MIRISNO: Tradicionalna izložba otvorena u prestoničkom parku

T.N.

01. 04. 2023. u 10:00

GRADSKI park Manjež tradicionalno je i ovog proleća pretvoren u cvetnu oazu u ovkviru izložbe "Beogradsko proleće" koja je otvorena do 9. aprila.

У МАЊЕЖУ ЦВЕТНО И МИРИСНО: Традиционална изложба отворена у престоничком парку

FOTO: Privatna arhiva

Sezonsko cveće, ukrasne sadnice, sobno bilje samo je deo bogate ponude koja se može naći u ovm prestoničkom parku. Cene su u skladu sa izložbom cveća - šarene. Velike, male, crvene, žute ruže mogu koje krase Manjež mogu se naći po ceni od 200 do 900 dinara, dok su ukrasne sadnce biljke po imenu dan noć od 50 do 200 dinara. Lavande su u zavisnosti od veličine sadnice između 700 i 1.200 dinara. Sadnice karanfila, muškatle, čuvarkuće, smilja, lavande kreću se od i do 800 dinara, dok je za božur potrebno izdvojiti i do 2.000 dinara.

Višegodišnja biljka po imenu begonija pogodna je kako za dvorište tako i za kućne uslove kažu cvećati. Lisnate begonije koje imaju su prepoznatljive po svojim ukrasnim listovima, ili cvetne šarene begonije u različitim bojama mogu se kupiti na ovoj izložbi, a cena im se kreće od 300 do 700 dinara.

Najviše pažnje na ovogodišnjoj cvetnoj manifestaciji privuklo je takozvano ljutić cveće. Raznovrsnih boja, uspeva u svim uslovima, pogodna i za terasu i za dvorište, a cena ove sadnice kreće se do 300 dinara.

Takođe, dosta se traži i kaktus čija je ponuda raznovrsna. Crveni, zeleni, bez bodlja, mali kao i oni koji mogu da porastu i do nekoliko metara. Dok za ljubitelje egzotičnih biljaka u ponudi je drvo limuna i banane za koje je potrebno izdvojiti i do 2.000 dinara.

Na ovoj jedinstvenoj cvetnoj manifestaciji mogu se kupiti i manje sadnice drveća kao što su tisa, javor, bor a cena im se kreće od 1.000 do 7.000 dinara.

RAZNOVRSNA PONUDA

OSIM cveća, izlagači nude i veliki izbor baštenskog materijala, kao što su saksije, lopatice, ručno rađene vaze. U ponudi je i veliki izbor zemlje u kojoj se gaje kaktusi, zatim suplementi za brži rast biljaka.

Na ovoj cvetnoj manifestaciji predstavlja se 35 izlagača iz cele zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

KORISNI TRIKOVI: Kako sprečiti stvaranje vlage u domu i pojavu plesni