PRAVE OAZU U SRCU VRAČARA: Evo kada će biti gotov Čuburski park

N. Z.

31. 03. 2023. u 10:25

Radovi na sanaciji zelene površine započeti su sredinom novembra prošle godine i trebalo bi da se završe do 28. aprila.

ПРАВЕ ОАЗУ У СРЦУ ВРАЧАРА: Ево када ће бити готов Чубурски парк

Foto: Printskrin

Trenutno se izvode radovi na postavljanju prvog sloja asfalta na staze, nakon toga sledi postavljanje drugog sloja koji je uslovljen vremenskim prilikama.

Stanovnicima ovog dela Vračara učinilo se da radovi predugo traju, ali je rok istaknut na građevinskoj tabli.

- U zavisnosti od vrste planiranih radova, broj radnika varira i kreće se od 5 do 15 angažovanih radnika na ovom projektu. Novoprojektovano rešenje podrazumeva izgradnju dva igrališta, kao i povezivanje ovog prostora sa ostatkom parka, kroz sanaciju pešačkih staza. Na igralištu se ugrađuju i elementi razvojno-edukativnog igrališta i to igra "skok na jednoj nozi", igra 5 "panjevi 3D" i "žablji skok".

Pored toga biće ugrađena ljuljaška "orlovsko gnezdo" i jedna klackalica, dok će na drugom igralištu biti postavljena dva kombinovana dečja rekvizita, ljuljaška sa dva gumena sedišta i dve njihalice. Igrališta su namenjena za decu od 2 do 12 godina i projektovana su po važećim normativima i standardima, ističu iz JKP " Zelenilo Beograd".

Nakon završnih građevinskih radova, predviđena je obnova travnjaka setvom travnog semena na površine od 3.024 metra kvadratna, dodaju iz JKP "Zelenilo Beograd".

Ukupna površina radova je 4.220 metara kvadratnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BRUKA! Nikola Jokić strašno izvređan na američkoj nacionalnoj televiziji, za ovo bi morao da se dobije otkaz! (VIDEO)