ĐACI KAO PROFESIONALCI: U Ruskom domu prvi festival mjuzikla beogradskih srednjih škola (FOTO)

S.V.

29. 03. 2023. u 22:30

U RUSKOM domu održan je Prvi festival mjuzikla srednjih škola, koji su organizovali đaci Filoliške gimnazije. Više od 120 srednjoškolaca pevalo je i plesalo uz numere iz mjuzikala Mamma mia, "Cigani lete u nebo", "Jadnici", SMASH, La la land, The greatest showman...

ЂАЦИ КАО ПРОФЕСИОНАЛЦИ: У Руском дому први фестивал мјузикла београдских средњих школа (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Festival je otvorila direktorka Filološke gimnazije Dragana Ćećez Iljukić, od koje je i potekla ideja za organizovanje festivala, u čemu su joj pomogle učenice Milena Nedić i Jelisaveta Labudović, koje su svoju ljubav prema mjuziklu podelile sa drugarima koji su im se pridružili. Kako su Milena i Jelisaveta rekle, pripreme su trajale oko četiri meseca.

Publika, u kojoj su bili profesori, roditelji, ali i drugari mladih umetnika iz školskih klupa u prepunoj sali Ruskog doma gromoglasnim aplauzom pozdravila je "crne labudice", koje su plesom uz muziku Black swan otvorile festival.

Učestvovali su i đaci Treće beogradske gimnazije, koji su nastupili u mjuziklu" Mamma mia", učenici Gimnazije "Sveti Sava" u komadu "SMASH" i "La la land". Đaci Druge ekonomske škole izveli su "Cigani lete u nebo", a na sceni im se pridružio i direktor Dejan Nedić.

Na kraju muzičke večeri, svi učesnici festivala izašli su na scenu Ruskog doma i izveli mjuzikl "Kosa", što su prisutni pozdravili aplauzom i ovacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VOZAČI, OPREZ! Crne tačke Beograda - pet najopasnijih raskrsnica sa najvećim brojem udesa