ĐACI KAO PROFESIONALCI: U Ruskom domu prvi festival mjuzikla beogradskih srednjih škola (FOTO)

S.V.

29. 03. 2023. u 22:30

U RUSKOM domu održan je Prvi festival mjuzikla srednjih škola, koji su organizovali đaci Filoliške gimnazije. Više od 120 srednjoškolaca pevalo je i plesalo uz numere iz mjuzikala Mamma mia, "Cigani lete u nebo", "Jadnici", SMASH, La la land, The greatest showman...

ЂАЦИ КАО ПРОФЕСИОНАЛЦИ: У Руском дому први фестивал мјузикла београдских средњих школа (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Festival je otvorila direktorka Filološke gimnazije Dragana Ćećez Iljukić, od koje je i potekla ideja za organizovanje festivala, u čemu su joj pomogle učenice Milena Nedić i Jelisaveta Labudović, koje su svoju ljubav prema mjuziklu podelile sa drugarima koji su im se pridružili. Kako su Milena i Jelisaveta rekle, pripreme su trajale oko četiri meseca.

Publika, u kojoj su bili profesori, roditelji, ali i drugari mladih umetnika iz školskih klupa u prepunoj sali Ruskog doma gromoglasnim aplauzom pozdravila je "crne labudice", koje su plesom uz muziku Black swan otvorile festival.

Učestvovali su i đaci Treće beogradske gimnazije, koji su nastupili u mjuziklu" Mamma mia", učenici Gimnazije "Sveti Sava" u komadu "SMASH" i "La la land". Đaci Druge ekonomske škole izveli su "Cigani lete u nebo", a na sceni im se pridružio i direktor Dejan Nedić.

Na kraju muzičke večeri, svi učesnici festivala izašli su na scenu Ruskog doma i izveli mjuzikl "Kosa", što su prisutni pozdravili aplauzom i ovacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja