BEOGRADU TRAŽI JOŠ 217 "BELIH" Gradska Uprava raspisala javni poziv za stručno osposobljavanje kandidata za poslove komunalnog milicionara

S.V.

20. 03. 2023. u 22:00

DO kraja ove godine, na 101 lokaciji u Beogradu trebalo bi da budu postavljeni štabovi u kojima će biti "beli", odnosno pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije. Kako bi u svakom prestoničkom naselju bio dovoljan broj "belih", Gradska Uprava raspisala je javni poziv za izbor 217 kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanjeu za obavljanje poslova komunalnog milicionara.

БЕОГРАДУ ТРАЖИ ЈОШ 217 БЕЛИХ Градска Управа расписала јавни позив за стручно оспособљавање кандидата за послове комуналног милиционара

Foto: P. Milošević

 

Prijava počinje danas i traje 15 dana, a oni koji budu izabrani ići će na obuku o trošku Grada. Kada uspešno završe obuku, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, posle čega dobija sertifikat. Sa tim dokumentom mogu da se prijave na javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

Kako je nedavno rekao prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić, Gradu će u naredne dve godine biti potrebno više stotina ljudi za ovaj posao kako bi služba zaživela. U ovom momentu, "belih" ima oko 400, a neophodno je da ih bude barem hiljadu.

Mada su "beli" sada prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju sugrađanima, imaće svoje štabove u svakom gradskom naselju. Tu će biti dežurni, a građani će u tim punktovima i neposredno na ulici, moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema.

PRIJAVE NA 11-0-11

PROŠLE nedelje, počeo je da radi Servisni centar Grada Beograda sa jedinstvenim brojem 11-0-11, na koji građani mogu da prijavljuju komunalne probleme, dobijaju informacije i daju sugestije radi boljeg funkcionisanja prestonice. Na ovom broju nalaze se info-službe svih gradskih preduzeća, te Beograđani više ne moraju da razmišljaju ko je za šta nadležan, čak će dobiti informaciju kome da se obrate. Rok za odgovor su 72 sata.

"Beli" će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici koja je nadležna za komunikaciju sa građanima, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju.

- Svaki deo našeg grada imaće svoju stanicu javnog reda gde će boraviti naši komunalni milicajci ili "beogradski lični beli", koji će uneti dodatnu bezbednost i sigurnost na prestoničke ulice, kao i javni red koji je svima neophodan - rekao je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!