SVETLOPISI ZA POMOĆ SIRIJI: Humanitarna izložba do 21.marta u galeriji "Progres"

S.V.

09. 03. 2023. u 21:40

U GALERIJI "Progres" večeras je otvorena humanitarna izložba "Svetlopisi za Siriju", kako bi se prikupio novac za pomoć građanima ove arapske zemlje, koju je nedavno pogodio katastrofalan zemljotres.

СВЕТЛОПИСИ ЗА ПОМОЋ СИРИЈИ: Хуманитарна изложба до 21.марта у галерији Прогрес

Foto: I. Marinković

Ovu plemenitu manifestaciju organizovali su Ambasada Sirijske Arapske Republike, Udruženje "Fraktalart" i galerija "Progres".

Otvaranju je prisustvovao i sirijski ambasador u Srbiji Basem Džaman Aga, koji je zahvalio "prijateljskom srpskom narodu za ljubav i solidarnost koju je uputio Siriji i njenom narodu tokom teških dana koje prolaze.

- Nisu štedeli na pružanju humanitarne pomoći narodu koji treba da odahne i okonča svoj bol - naglasio je Džaman Aga. - Prihod od humanitarne akcije biće namenjen onima koji su pogođeni razornim zemljotresom.

Foto: I. Marinković

 Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga

Na izložbi su predstavljeni radovi više od 40 umetnika iz Srbije i regiona, a kada neka slika bude prodata, na njeno mesto biće postavljena druga. Humanitarna izložba biće otvorena do 21. marta, a u galeriji "Progres" postavljen je i štand Ambasade Sirije, gde građani mogu direktno da uplate pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama