POČELI RADOVI NA KANALIZACIJI U KUMODRAŽU: Ukupno će biti postavljeno više od osam km cevi (FOTO)

Novosti online

05. 12. 2022. u 15:30

POSLE dugog čekanja stanovnici Kumodraža dobiće kanalizaciju.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА КАНАЛИЗАЦИЈИ У КУМОДРАЖУ:  Укупно ће бити постављено више од осам км цеви (ФОТО)

Foto Opština Voždovac

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Kumodraž selu i Kumodražu 1 ugovoreni su sa izvođačem radova Mašinokop doo Šabac u ukupnoj dužini 15.135,84 m i to :

1. Kumodraž selo u regulaciji postojećih saobraćajnica: Prolećna, Vinarska, Kovačka, Stare porte, Tekeriška, Jasmina, Jovana Todorovića, Narednika Grujice Stankovića, Voćarska i delovima ulica Topola, Vojvode Stepe, Prolomska, Miholjska, Đurđevdanska i Božićna. Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 8.151,28 m. Rok za izvođenje radova 240 dana.

Radovi su počeli da se izvode u ulici Stare porte i danas se završavaju, sutra počinju radovi u ulici Voćarska i odmah posle toga u Božićnoj ulici.

Kumodraž selo - Vojvode Stepe u regulaciji postojećih saobraćajnica: Vojvode Stepe, Ruža, Kosovskih božura, Pšenička, Zemljoradnička, Daljska, Letnja i Đurđevdanska. Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 5.202,91 m. Rok za izvođenje radova 210 dana.

2. Kumodraž 1 u regulaciji postojećih saobraćajnica: Sokače, Stepenička, Srednja, Kružna, Jabuka, Stara i u delovima ulica Oktobarska, Majska, Milana Živkovića, Topola, Ljubičica, Listopadna i Gunjak. Ukupna dužina kanalizacije je 1.781,65 m. Rok za izvođenje radova 160 dana.

Izvedeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže i zatrpavanju rova u ulicama: Sokače L=107,4m, Srednja L=191,3m, Jabuka L=54,4m, Ljubičica L=125,3m, Stara 1 L=78,2m, Stepenička L=298m i Kružna L=144,4m. U ulicama Srednja i Ljubičica JKP “Beograd put“ treba da izvede radove na kompletnoj kolovoznoj konstrukciji kroz godišnji program održavanja.

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić obišla je početak radova i tom prilikom zahvalila se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ministarki za zaštitu životne sredine Ireni Vujović, Gradu Beogradu, gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na pomoći da ovo naselje konačno dobije kanalizaciju.

Projektovanje je finansirala Opština Voždovac. Sve prateće probleme tokom izvođenja radova građani mogu prijaviti na broj telefona 011/785-7882.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)