SARADNJA SRBIJE I MOSKVE: Beograd domaćin predstavnicima nekoliko velikih kompanija i udruženja iz glavnog grada Rusije

A. V. V.

23. 11. 2022. u 06:15

GRAD Beograd zalaže se za saradnju privrednih subjekata sa teritorije Beograda i Srbije sa predstavnicima kompanija, komora, granskih udruženja i klastera iz Moskve.

САРАДЊА СРБИЈЕ И МОСКВЕ: Београд домаћин представницима неколико великих компанија и удружења из главног града Русије

Foto Beoinfo

Ovo je juče na poslovnoj konferenciji "Moskva - Beograd", koja je bila upriličena u dva poznata prestonička hotela, poručio gradski sekretar za privredu Nikola Kožović.

- Ruske kompanije su i do sada imale značajna ulaganja u našu zemlju. Postoji sve veće interesovanje IT kompanija za Srbiju, kao i onih iz oblasti infrastrukture, telekomunikacija, što je veoma dobar pokazatelj dobrog poslovnog ambijenta u Srbiji - rekao je Kožović.

- Poslovni odnos kompanija iz naša dva grada razvija se velikom dinamikom, sa zajedničkim ciljem da se grade dugoročna partnerstva.

On je istakao da Beograd ima više od 60.000 privrednih društava i oko 90.000 preduzetnika i da treba iskoristiti veliki potencijal kada su u pitanju znanje, inovacije i kreativnost, te učiniti da naš region bude mesto odakle ljudi ne odlaze, već se u njega vraćaju.

- Zadatak svih nas je poboljšanje poslovnog okruženja, unapređenje pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, kontinuirani razvoj ljudskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti MMSPP, mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika razvoj i promocija preduzetničkog duha, podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i digitalizacija i "ozelenjavanje" MMSPP - naveo je Kožović.

Poslovnu konferenciju "Moskva - Beograd" organizovala je Kancelarija za spoljne i međunarodne veze Grada Moskve.

U PORASTU TRGOVINSKA RAZMENA

AMBASADOR Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko istakao je da je jučerašnji skup privrednika u Beogradu i Moskvi veoma važan za dalji razvoj već dobrih odnosa. On je podsetio da je nedavno održan sličan skup sa predstavnicima gradova Sankt Peterburga i Beograda.

- Bez obzira na poteškoće i otežane uslove za privrednu saradnju, trgovinska razmena između Rusije i Srbije je u stalnom porastu - kazao je Bocan-Harčenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina