O RAČUNIMA I SMENI ŠAPIĆA: Predsednik parlamenta Nikola Nikodijević zakazao sednicu za 29. novembar

S. V.

20. 11. 2022. u 06:45

DA li će Beograđani imati umanjene račune za "Infostan", jer je početak grejne sezone pomeren sa 15. oktobra na 1. novembar, znaće se za desetak dana.

О РАЧУНИМА И СМЕНИ ШАПИЋА: Председник парламента Никола Никодијевић заказао седницу за 29. новембар

Odbornici u Skupštini grada, Foto N. Skenderija

Kako saznajemo, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević sazvao je sednicu gradskog parlamenta za utorak, 29. novembar, na dnevnom redu je i predlog za razrešenje gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, čija je inicijativa za zakazivanje vanrednog zasedanja predata pre nekoliko dana.

Pred prestoničkim odbornicima naći će se predlog zaključka kojim se Sekretarijat za energetiku ovavezuje da napravi odluku o umanjenju računa grejanja, za 15 dana koliko je trajalo odlaganje.

Početkom nedelje, 39 odbornika "levog" bloka (SSP, PSG, Pokret za preokret, DS, NS, "Moramo", Sindikat "Sloga) potpisalo je inicijativu za smenu gradonačelnika Šapića, koju su u ponedeljak predali predsedniku gradskog parlamenta Nikoli Nikodijeviću. Šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" Mila Popović kao razlog za smenu Šapića navodi "da je bez odgovarajuće dozvole počeo da gradi svoj objekat na Novom Beogradu i oglušio se o odluke građevinske inspekcije da prekine radove i zatim nelegalno ozakonio kuću".

Nikola Nikodijević, Foto Tanjug

Prvi čovek prestonice je ovaj potez opozicije ocenio kao "političku predstavu" i rekao da mu nije jasno zašto ovu tačku nisu tražili na nekoj od ranijih sednica.

- U način na koji oni funkcionišu neću da ulazim, mislim da sam na dosadašnjim sednicama pokazao poštovanje. Na svakoj sam bio spreman da odgovorim na sva pitanja.

Opozicija ima pravo da odluči o načinu političke borbe - rekao je Šapić.

A ZAGAĐENjE?

POTPISIMA 39 odbornika, prošlog ponedeljka, ujedno je tražena još jedna vanredna sednica na inicijativu koalicije "Moramo" na kojoj bi se govorilo o zagađenju i "gorućim" problemima u Beogradu. Još nije poznato da li će odbornici i o ovim tačkama diskutovati 29. novembra.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024