GRADSKA SKUPŠTINA USVOJILA: Smeštaj za porodice iz "divljeg" naselja na deponiji Vinča

Tanjug

29. 09. 2022. u 00:05

DOMAĆINSTVA koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije "Vinča" biće preseljena u socijalne stanove u vlasništvu Grada Beograda, odlučeno je večeras na sednici gradskog parlamenta.

ГРАДСКА СКУПШТИНА УСВОЈИЛА: Смештај за породице из дивљег насеља на депонији Винча

Foto P. Milošević

To je predviđeno dopunom odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije "Vinča", kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljanja sekundarnih sirovina na toj deponiji.

Domaćinstva će biti iseljena jer se nalaze na zemljištu planiranom za površine javnih namena - komunalne površine, zeleni pojas i zelene površine.

Ovom odlukom porodicama i licima koja su ostala bez izvora prihoda od sakupljanja sekundarnih sirovina na deponiji Vinča" omogućava se korišćenje stanova u vlasništvu Grada Beograda, po osnovu socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima.

Najvažniji deo odluke se odnosi na to da će se izgrađeni stanovi dodeljivati na korišćenje na period od pet godina bez obaveza plaćanja zakupnine, dok će komunalni troškovi biti podeljeni tako da Grad snosi troškove daljinskog grejanja, a domaćinstva ostale troškove u skladu sa planom preseljenja.

BONUS VIDEO - IZGRADNjA GASOVODA SRBIJA-BUGARSKA: Premijerka Brnabić prisustvovala početku radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere