DIREKTOR BASTA - PRIMPREMAMO SE ZA HLADNE DANE: Krenula isporuka mazuta za JKP "Beogradske elektrane"

Novosti online

10. 08. 2022. u 15:37

DIREKTOR Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" Rade Basta i predsednik Sindikalne organizacije „Beogradskih elektrana“ Slavoljub Jovanović obišli su danas toplanu „Dunav“ kao i postrojenja za skladištenje mazuta.

ДИРЕКТОР БАСТА - ПРИМПРЕМАМО СЕ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Кренула испорука мазута за ЈКП Београдске електране

Foto: Novosti

- Upravo je krenula isporuka mazuta za "Beogradske elektrane" i naredna dva meseca obavljaće se prijem 8.500 tona mazuta koje uz postojeće količine koje imamo, obezbeđuju redovan rad i neophodne rezerve u slučaju poremećaja u isporuci gasa. Posebno bih naglasio da u nedostatku gasa sve toplane mogu da pređu na mazut. Pripremamo se za hladne dane i cilj nam je da  u potpunosti obezbedimo sve  raspoložive kapacitete. Kako je i poznato, kada je u toku grejne sezone najveća potrošnja „Beogradske elektrane“ koriste u proizvodnji toplotne energije tri miliona kubika gasa, odnosno 3.000 tona dnevno alternativnog goriva-  mazuta -  navedeno je u pisanoj izjavi direktora JKP "Beogradske elektrane Radeta Baste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)