NAKON OBILASKA PREDSEDNIKA: Deo obilaznice oko Beograda pušten u saobraćaj

Tanjug

15. 06. 2022. u 18:42

Sektor B5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do Straževice zajedno sa novim (levim) tunelom Straževica, pušten je u saobraćaj danas nešto pre 18.00 sati.

НАКОН ОБИЛАСКА ПРЕДСЕДНИКА: Део обилазнице око Београда пуштен у саобраћај

Novosti

Ekipa Tanjuga zabeležila je da se na toj deonici saobraćaj odvija neometano, bez zadržavanja.

Ta deonica je ranije danas otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na ovoj deonici obilaznice, koja je duga oko četiro kilometra, završena je leva traka autoputa sa tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica, dužine 720 metara.

Kineska kompanija "Power China", azerbejdžanski Azvirt i domaći proizvođači uveliko rade na izgradnji sektora 6 obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka, gde će se spojiti sa autoputem E 75 ka Nišu.

Dužina čitave obilaznice oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj potoka je 20,4 kilometra i trebalado bi da bude potpuno završena u martu naredne godine.

Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega se 15 procenata ulaže iz budžeta Srbije, dok se preostalih 85 procenata finansira iz kredita kineske Eksim banke.

Vučić je danas na otvaranju deonice najavio da će se graditi i nastavak beogradske obilaznice do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom na Dunavu.

BONUS VIDEO - VUČIĆ NA OTVARANjU DEONICE ORLOVAČA- STRAŽEVICA: Od 18 sati će biti puštena u saobraćaj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna