ZAKAZANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Poznato kada Beograd dobija novog gradonačelnika

Novosti online

15. 06. 2022. u 15:24 >> 15:26

SEDNICA Skupštine grada Beograda, na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik, biće održana u ponedeljak, 20. juna, potvrđeno je "Novostima".

ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: Познато када Београд добија новог градоначелника

Foto: Arhiva Novosti

Kako je saopšteno iz Beoinfo, na dnevnom redu naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Pre toga, pred gradskim odbornicima će se naći Izveštaj Administrativno-mandatne komisije o podnetim ostavkama odbornika sa predlogom odluke o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Beograda, kao i Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada Beograda.

Sednica će se održati u 10 časova, u zgradi Skupštine grada Beograda.

Podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda održana je 11. juna.

Nikola Nikodijević i u naredne četiri godine biće na čelu Skupštine grada Beograda. On je na konstitutivnoj sednici, koja je trajala od 10 ujutru do večernjih sati, dobio poverenje 57 od ukupno 110 gradskih odbornika.

Glasanje je bilo tajno, a svi koji su uzeli listiće zaokružili su ZA da Nikodijević ubuduće vodi gradski parlament.

Na konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati svih 110 odbornika u novom sazivu parlamenta. Za zamenika predsednika gradskog parlamenta izabran je Igor Jovanović, dok su odbornici za sekretara Skupštine izabrali Biljanu Živković, koja je i u prethodnom sazivu obavljala ovu funkciju. Za njenog zamenika postavljena je Tatjana Vučenović.

BONUS VIDEO - VUČIĆ NA OTVARANjU DEONICE ORLOVAČA- STRAŽEVICA: Od 18 sati će biti puštena u saobraćaj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)