OD "ZEBRI" OSTALI TRAGOVI: Duž Zrenjaninskog puta potpuno izbledeli iscrtani pešački prelazi

J. D.

06. 05. 2022. u 07:52

Zrenjaninski put je jedna od ključnih prestoničkih saobraćajnica. Veliki broj vozila i sugrađana svakodnevno ga koristi, međutim, pešaci imaju problem jer su od obeleženih prelaza ostali samo - tragovi. Da je nekada na pojedinim delovima kolovoza bio pešački prelaz, znaju samo oni koji ga se sećaju. Nedavno je vozač, pre skretanja za Borču, umalo udario ženu koja je sa bebom u kolicima prelazila ulicu jer na ovom delu puta ne postoji semafor, već samo znak za pešački prelaz koji vozači retko primete.

ОД ЗЕБРИ ОСТАЛИ ТРАГОВИ: Дуж Зрењанинског пута потпуно избледели исцртани пешачки прелази

Foto Printskrin

Problem je i brzina kojom vozila saobraćaju ovom deonicom, zbog čega pešaci moraju posebno da obrate pažnju kada prelaze Zrenjaninski put.

- Pešački kod samog skretanja za Borču je užasan jer vozači neće ni da stanu kada vide pešaka nego morate da zakoračite na ulicu kako bi neko zaustavio vozilo da prođete - objašnjavaju žitelji naselja Borča. - U blizini nam je i vrtić pa skoro svakodnevno barem dva puta prelazimo ovde sa sve decom, a dešava se i da ostanemo nasred ulice jer niko ne želi da stane.

Iz preduzeća "Putevi Beograda" ističu da je za održavanje ovog dela puta zaduženo preduzeće "Jadran", ali da oni ne mogu da rade bez naloga. Kada će dobiti nalog, ne zna se, ipak, nadležni iz "Beograd puta" ističu da njima možete da se žalite ako imate problem sa "zebrama" u ulicama koje nisu na Paliluli i u Obrenovcu.

- Građani mogu svoje primedbe da upute direktno na sajt našeg preduzeća gde postoji formular koji se popuni ili preko sajta "Beokom servisa", gde se upućuju sve primedbe ne samo saobraćajne već i one koje se tiču komunalnih problema - objašnjava Jelena Avramović, šef odeljenja za oznake na putu JKP "Beograd put". - Te prijave dolaze direktno kod nas i kod investitora "Puteva Beograda", a dobijamo i prijave nadležnih inspekcija koje prosleđuju svoje naloge za rešavanje, mi smo u obavezi da po tim prijavama postupamo.

Izbledeli prelazi problem prave i pešacima na Smederevskom putu, u Mladenovcu i Lazarevcu. Prema aktuelnim podacima, na teritoriji Beograda ima oko 250.000 metara horizontalnih oznaka, što je oko 5.000 pešačkih prelaza. Rok trajanja im je godinu dana, a onda ih ponovo treba prefarbati, što putari uglavnom rade u ovo doba godine.

SKOJEVSKO NASELjE

SAMO srećom izbegnuta je tragedija u Skojevskom naselju kada je devojka pokušala da pređe ulicu na pešačkom prelazu, koji se pritom nalazi na ležećem policajcu. Vozač automobila obišao je druga vozila koja su zastala ispred pešačkog prelaza i ležećeg policajca i umalo oborio devojku. Povodom tog slučaja oglasio se i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji je objasnio da ima prostora da se vozač tereti za nasilničku vožnju jer je bio pretnja za bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere