KROZ BARE I BLATO DO GRADA: Muke žitelja Ovčanskog puta, trotoari su neuređeni i poplavljeni

S. Vidačković

16. 03. 2022. u 06:47

DOK dođu do Zrenjaninskog puta kako bi ušli u neki od autobusa koji vodi do centra Beograda, žitelji ulica Mihaila Petrovića, Popove bare i okolnih sokaka teško da će ostati čisti.

КРОЗ БАРЕ И БЛАТО ДО ГРАДА: Муке житеља Овчанског пута, тротоари су неуређени и поплављени

Žitelji do kuća moraju kroz vodu, Foto Privatna arhiva

Trotoara nema, a autobuska stajališta za linije 105 i 105L uglavnom su u vodi i blatu, retko kad suva. Ovo je samo jedna od lokacija na levoj obali Dunava, gde je najveći problem nepostojeća kišna kanalizacija, ali i nemar nadležnih.

Sam početak Ovčanskog puta, iz pravca Borče u očajnom je stanju. Posle stovarišta i supermarketa nalazi se stanica, naizgled moderna, natkrivena i očuvana. Međutim, okolo su blato, voda i smeće. Sa druge strane uopšte nema staze za pešake, samo rupe. Niže, ka Ovči, prokopan je kanal sa desne strane, koji se ne održava, zbog čega svaka kiša ovde napravi poplavu, toliku da se točkovi na automobilima jedva vide.

Foto Privatna arhiva

- Ko mora peške da ide do "zrenjaninca" na stanicu, taj je u gadnom problemu - pričaju meštani ovog dela Borče.

- Ili će da ga isprska neki automobil, ili će mu cipele biti blatnjave ili oboje, katastrofa! Na drugu stranu ne može da se pređe, jer nema trotoara, užasno je. Niko ne dolazi ni da očisti te kanale, ulica je suva jedino kada su velike vrućine.

Foto Privatna arhiva

Na raskrsnici Ovčanskog puta i Ulice Mihaila Petrovića ista slika. Asfalt propao i ne vidi se od vode kad god su obilnije padavine. Tad je pešice odavde moguće izaći jedino u gumenim čizmama.

- Komšije su napravile stazicu uz jednu ogradu, malo izdignutu kako ne bi gazili po vodi. Međutim, odvoda nema, i ako kiša pada danima potopi se i taj trotoar.

Naši sagovornici kažu da su se obraćali nadležnima, te da bi voleli da dobiju privremeno rešenje dok ovde ne bude izgrađena kanalizacija.

Foto Privatna arhiva

BIĆE ULOŽENO 55 MILIONA EVRA

KRAJEM februara, počeli su radovi na izgradnji kanalizacije na levoj obali Dunava. Kako su najavili nadležni, projekat će biti realizovan u naredne tri godine i biće postavljeno više od 80 kilometara cevi. Vrednost investicije je 55 miliona evra, od čega 20 miliona obezbeđuje Grad, a ostatak Evropska investiciona banka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)