"GLUMIJADU" OTVARAJU GOSTI IZ SLOVENIJE I POLJSKE: Međunarodni festival dečje dramske igre u DKCB-u

A. V. V.

29. 04. 2022. u 13:45

MEĐUNARODNI festival dečije dramske igre "Glumijada" održaće se od 7. do 9. maja u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa Udruženjem građana "Moja scena".

ГЛУМИЈАДУ ОТВАРАЈУ ГОСТИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ И ПОЉСКЕ: Међународни фестивал дечје драмске игре у ДКЦБ-у

DKCB

Festival će otvoriti gosti iz Slovenije i Poljske - Ana Romih, balerina, koreograf i baletski pedagog plesne grupe "Kulenijum" iz Ljubljane i Gžegorž Šerputovski, glumac, reditelj i profesor glume na Nacionalnoj dramskoj akademiji u Varšavi.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se 12 škola glume iz Srbije i regiona čiji će polaznici izvesti predstave "Pepeljuga u zemlji čuda", "Cirkus", "Like, hate, subscribe", "Gospodar muva", "Alibaba i razbojnici", "Buđenje" i druge. U okviru festivala publika će moći da pogleda film "Leto kada sam naučila da letim" i da učestvuje na radionicama koje će voditi glumice Olga Odanović i Klara Hrvanović, reditelj Radivoje Andrić i producenti ovog filma Maja Popović i Milan Stojanović.

Ulaz za predstave, projekciju filma i kreativne radionice je slobodan, s tim što je za učešće u radionicama potrebna prijava preko sajta www.glumijada.com.

"Glumijada" je međunarodni festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od pet do 19 godina iz Srbije i regiona. Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju