PROLAZI DOBIJAJU I NOVE STEPENICE: Majstori rade rekonstrukciju centralnog pothodnika na Terazijama

A. Z. K.

02. 04. 2022. u 08:51

RADOVI na rekonstrukciji podzemnog pešačkog prolaza kod Hotela "Balkan" na Terazijama napreduju po planu.

ПРОЛАЗИ ДОБИЈАЈУ И НОВЕ СТЕПЕНИЦЕ: Мајстори раде реконструкцију централног потходника на Теразијама

Uskoro saniranje i prolaza kod Palate "Albanija", Foto M. Anđela

Tokom ovog vikenda planirano je postavljanje novih pokretnih stepenica. Ograde koje su postavljene krajem januara i koje su označile početak radova, ukoliko sve bude teklo po planu, biće sklonjena u maju.

Kako su rekli iz javnog preduzeća "Putevi Beograda", u toku nedelje urađena je hidroizolacija okna silaza.

- Nakon završetka radova u ovom prolazu, biće obnovljen pothodnik kod Igumanove palate, a potom kod Palate "Albanija" - rekli su, za "Novosti", u "Putevima Beograda".

- Za ove radove novac nije izdvojio Grad jer se njihova rekonstrukcija radi na osnovu ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije. Naše preduzeće je investitor radova, a finansije je obezbedila kompanija DPC.

Foto M. Anđela

Radnici su svoje pozicije zauzeli poslednjeg dana januara. Kako je tada najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, podzemni prolazi na Terazijama dobiće nove pokretne stepenice, planirana je i obnova podnih, zidnih i plafonskih obloga, kao i sanacija instalacija kišne kanalizacije.

- Biće ugrađene po dve koso-podizne rampe za osobe sa invaliditetom i postavljene kamere putem kojih će policija i komunalna milicija 24 sata kontrolisati šta se dešava u prolazima - rekao je tada Vesić.

- Najvažnije od svega je što Grad ima ugovor sa kompanijom koja će održavati ove prolaze, skidati grafite, prati ih i čistiti. Na ovaj način sprečićemo da prolazi budu uništeni posle radova, kako to obično biva kod nas.

OD ZIDNIH OBLOGA DO RASVETE

KAKO su za "Novosti" rekli iz javnog preduzeća "Putevi Beograda", tokom 2020. i 2021. godine rekonstruisani su podzemni prolazi u Jurija Gagarina, u Bulevaru Mihajla Pupina kod tržnog centra i u Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma. Kod Sajma su sanirane zidne i plafonske obloge, stepenišna gazišta, rasveta i popravljene slivničke rešetke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)