KOMŠIJA ZATVORIO VODU, NIKO NE POMAŽE: Muke vlasnika stana u Ulici kralja Milutina 67 zbog bahatog suseda

S. Vidačković

04. 03. 2022. u 11:00

KADA će voda biti puštena u cevi stana na četvrtom spratu zgrade u Ulici kralja Milutina 67, u strogom centru Beograda, zavisi od samovolje komšije koji živi ispod.

КОМШИЈА ЗАТВОРИО  ВОДУ, НИКО  НЕ ПОМАЖЕ: Муке власника стана у Улици краља Милутина 67 због бахатог суседа

Zgrada na Savskom vencu, Foto Privatna arhiva

On je, sa izgovorom da iz gornjeg kupatila voda probija na njegov plafon, bez bilo čije saglasnosti napravio ventil na glavnom dovodu i zatvorio vodu susedu koji živi iznad njega, a koji tu nije boravio neko vreme.

Zbog toga što uopšte nema vodu, vlasnik stana na četvrtom spratu S. R. ne može da renovira stan kako je nameravao, a naravno ni da se useli u svoj prostor. Kako nam je rekao S. R., komšija odbija svaku saradnju, ne želi da odvrne ventil i pusti vodu. Zbog toga se S. R. obraćao Opštini Savski venac i Gradskoj upravi, međutim, rešenje se ne nazire.

- Odlučio sam da kompletno renoviram stan i da se posle toga uselim, međutim, to je sve nemoguće jer moj komšija ne želi da sarađuje - kaže S. R.

- Jedno vreme nisam živeo tu i on je potpuno nelegalno napravio taj ventil i ostavio moj stan bez vode. Upravnica naše zgrade i ja smo ga molili da se urazumi, da odvrne taj ventil, ali on kao da nas ne primećuje. Žalio sam se Opštini, gde su mi rekli da to nije u njihovoj nadležnosti, a iz Gradske komunalne inspekcije objasnili su mi da imam dve mogućnosti. Ili da ga ubedimo da pusti vodu, za šta su male šanse, ili da ovaj slučaj dobije sudski epilog. Tek sa sudskim nalogom u njegov stan može da uđe policija sa dva svedoka i odvrne taj ventil.

Foto Privatna arhiva

Upravnica ove zgrade rekla nam je da je upoznata sa ovim problemom, ali da su joj "ruke vezane".

- Uradiću sve što je u mojoj moći - kaže B. B., profesionalna upravnica zgrade u Kralja Milutina 67.

- Ovo nije normalna situacija, pričala sam sa tim čovekom sa trećeg sprata, koji i nije vlasnik stana nego njegova sestra, a on ga samo održava. Uopšte ga ne zanimaju naši zahtevi, čak ni zarad komšijskih odnosa. Ne mogu da verujem da ne postoji nijedna služba koja bi sprečila i sankcionisala ovakvo bahato ponašanje u zgradama.

Foto Arhiva Novosti

NADLEŽAN IPAK SAMO SUD

BEZBROJ je situacija u kojima niko od nadležnih bez sudskog naloga ne može da uđe u stan čiji vlasnik ugrožava komšiluk na bilo koji način. Ljudi trpe štetu i nemoćni su ukoliko pukne cev u stanu gde niko ne boravi i stvori se poplava, kao i onda kad nesavesni gomilaju đubre u svojim domovima, pa cela zgrada smrdi. Nadležni ne reaguju ni ako neko u svom stanu drži golubove, pse ili mačke u nehigijenskim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024