VESIĆEVA POKRETNA KANCELARIJA U LAZAREVCU: Svaki put kada dođem, uradi se nešto novo u naseljima

G. N.

27. 02. 2022. u 19:44

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je u okviru akcije "Beograd pobeđuje" svojom pokretnom kancelarijom posetio naselja Stepojevac i Mirosaljci u Lazarevcu. On je tom prilikom podsetio da od 2014. godine redovno dolazi u Stepojevac, te da svaki put kada dođe uradi se nešto novo za ovo naselje.

ВЕСИЋЕВА ПОКРЕТНА КАНЦЕЛАРИЈА У ЛАЗАРЕВЦУ: Сваки пут када дођем, уради се нешто ново у насељима

Beoinfo

- Osim vodosnabdevanja, urađeno je i dečje igralište, kao i Dom kulture i sada dolazimo u situaciju da rešavamo druge stvari. U Stepojevcu živi oko 200 dece uzrasta od jedne do šest godina i sada radimo vrtić kapaciteta 120 mesta. Taj vrtić će biti jedan od najmodernijih na teritoriji Beograda i "pokriće" i nekoliko susednih naselja - rekao je Vesić.

On je napomenuo da je sa nadležnima postignut dogovor da Grad dodeli lokaciju kako bi opremili objekat za poslovanje "Pošte".

- Zajedno sa opštinom izgradićemo i pijacu, a troškove će podeliti Grad Beograd i opština Lazarevac. Pored toga, završavamo postavljanje javne rasvete tamo gde je nema, a čekamo saglasnost JP "Putevi Srbije" kako bismo mogli da uradimo trotoare. Počeli smo sa projektovanjem kanalizacione mreže, koju ćemo raditi o trošku Grada, a koja će biti priključena na postrojenje za preradu otpadnih voda u Velikim Crljenima - naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, najveća potreba naselja Mirosaljci je za rešavanjem problema sa vodosnabdevanjem, kao i za Arapovac i deo naselja Strmovo. Zajedno sa opštinom Lazarevac Grad će izgraditi potrebnu raskrsnicu.

Goran Vesić je danas zajedno sa v. d. sekretarom za poljoprivredu Savom Pavičićem posetio i domaćinstvo porodice Jovanović koja se bavi stočarstvom. Oni su imali priliku da pogledaju farmu porodice Jovanović sa 16 bikova i stadom ovaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)