ZAMENIK GRADONAČELNIKA VESIĆ: Uzimamo kredit da bismo vratili dugove prethodne vlasti

Tanjug

14. 02. 2022. u 16:08

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je Grad Beograd uzeo kredit od 35 miliona evra da bi vratio dugove sa većim kamatama, koje je napravila bivša vlast.

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВЕСИЋ: Узимамо кредит да бисмо вратили дугове претходне власти

Foto: D. Balšić

Odgovarajući na kritike opozicije da aktuelna gradska vlast, dva meseca pred izbore, dodatno zadužuje prestonicu sa 35 miliona evra, Vesić je novinarima u pauzi zasedanja sednice Skupštine grada rekao da mu je najsmešnije to što je taj kredit već bio u budžetu koji je u decembru izglasan i da je očigledno da ga niko od onih koji ga sada kritikuju nije pročitao.

- U vreme kada je bivša vlast uzimala kredit, kamate su bile veće, jer je Grad bio u lošijoj situaciji, tako da su kamate bile oko 10 odsto. Sada uzimamo kredit sa manjim kamatama da bismo vratili stari sa većim i tu nema ništa neobično. To radi i Republika i svi ostali - dodao je Vesić.

On je naglasio da za svako zaduženje mora da se dobije saglasnost Ministarstva finansija, da ga je Grad sada dobio i da kredit može da se realizuje.

- U budžetu je planirano da se ove godine vrati 43 miliona evra starog kredita, tako da čak i kada uzmemo taj kredit, opet ćemo biti manje zaduženi nego prošle godine, kada smo na kraju godine bili zaduženi 281 milion evra - poručio je zamenik gradonačelnika.

BONUS VIDEO - CEV U SAVSKOJ I DALjE CURI: Havarija još nije sanirana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024