OČIŠĆENE ULICE PRVOG PRIORITETA: Do kraja dana bez snega i ostale

B.B.

23. 01. 2022. u 13:39

SVE ulice prvog prioriteta u glavnom gradu u dužini od 1.900 kilometara su očišćene, a sneg je sklonjen i sa oko 50 odsto saobraćajnica drugog prioriteta, koje će tokom dana biti kompletno očišćene, izajvaio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

ОЧИШЋЕНЕ УЛИЦЕ ПРВОГ ПРИОРИТЕТА: До краја дана без снега и остале

Večernje novosti

  - Bila je skraćena  linija 409, koja sobraća od Voždovca do Jajinaca, kao i jedna prigradsku liniju koja je zbog snega preusmerena na staru trasu - naveo je Vesić. -   Tokom noći je posuto oko 400 tona soli i oko 4.000 litara kalcijum-hlorida koji se koristi za mešanje sa industrijskom solju na niskim temperaturama.  Bilo je angažovano 60 velikih kamiona koji su posipali ulice kako bi se preventivno sprečila pojava leda na kolovozu.

On je podsetio da će se niske temperature zadržati i u narednim danima i apelovao na vozače da budu oprezni zbog otežanih uslova saobraćaja. 

- Od početka ove zime je palo oko 70 centimetara snega, a prošle svega 26 centimetara -rekao je Vesić. - To znači da je ove zime palo više snega nego ukupno tokom dve prethodne godine. Naši putari rade veliki posao. Imamo ih oko 300 na ulicama i oni uspevaju da se izbore sa ovim snežnim talasom, ali tu su i radnici Gradske čistoće i Gradskog zelenila 

Zamenik gradonačelnika je istakao da je opštinama podeljeno oko 411 tona industrijske soli u više od 82.000 džakova od po pet kilograma za potrebe stambenih zajednica i podsetio da je so potuno besplatna i apelovao na građane da je preuzmu i pospu je ispred zgrada u kojima žive kako bi sprečili stvaranje leda i otklonili opasnost od padova i povreda. 

- Prilaze javnim ustanovama održavaju komunalne službe, ukupno više od 700 radnika je angažovano na ovim poslovima. Dužnost stambenih zajednica je da rasčiste prilaze svojim zgradama i zato Grad Beograd besplatno deli so - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TRI NOVA VOZILA: Donacija  zdravstvenim ustanovama u Mladenovcu