BEZ GRADNJE IZNAD PROKOPA? Stanari se sastali sa premijerkom Brnabić i gradskim urbanistom

Š. Marović

28. 12. 2021. u 06:27

MUKAMA žitelja naselja "Stjepan Filipović", koje čine vojne zgrade preko puta Prokopa, konačno će doći kraj, pošto je za danas zakazana zatvorena sednica Komisije za planove na kojoj bi projekat izgradnje stmabenih objekata trebalo da bude odbačen.

БЕЗ ГРАДЊЕ ИЗНАД ПРОКОПА? Станари се састали са премијерком Брнабић и градским урбанистом

Foto Novosti

To saznanje je sa "Novostima" podelila predstavnica stanara Jelena Dinić, napominjući da je za konačnu obustavu bilo kakvih radova potrebno da se odbijanje plana potvrdi na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Predstavnici 1.500 stanara ovog dela prestonice ranije su se u kabinetu Vlade sastali sa premijerkom Anom Brnabić i glavnim gradskim urbanistom Markom Stojčićem, gde su izložili sve sakupljene primedbe na gradnju solitera na klizištu.

- Posle drugog okupljanja u Vladi u subotu rečeno nam je da izgradnje višespratnice neće biti i da će predlog Plana detaljne regulacije za ovaj deo grada biti odbačen na zatvorenoj sednici Komisije za planove - tvrdi za naš list Jelena Dinić. - Ipak, iako zasedanje neće biti javno, predstavnici stanara biće prisutni.

Kompanija "Rejlvej siti" trebalo je da sagradi staničnu zgradu na Prokopu, a da zauzvrat na staničnoj ploči dobije mogućnost gradnje komercijalnih sadržaja. Plan se kasnije promenio, pošto je ova firma želela da sagradi i solitere na prostoru između Prokopa i šest objekata (pet višespratnica i jedne petospratne zgrade) od kojih se sastoji naselje "Stjepan Filipović". Taj prostor nalazi se na potpornom zidu koji naselje čuva od samo delimično saniranog klizišta.

KLIZIŠTE VEĆ "RADILO"

KLIZIŠTE na lokaciji naselja u Ulici Stjepana Filipovića, koje je građeno od 1961. do 1963. godine, aktiviralo se sedamdesetih godina, prilikom iskopa za proširenje platoa železničke stanice "Prokop". Tada su se otvorile pukotine dubine 15 do 20 metara i širine pet metara, koje su sanirane uz pomoć zida od armiranog betona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)