ČAROLIJA PRAZNIKA OD CENTRA DO OBODA: Za Novogodišnju atmosferu zaslužan bogat program "Beogradske zime" pod sloganom "Beograd Uvek"

G. Novaković - S. B. Milošević

26. 12. 2021. u 12:31

UMETNIČKA INSTALACIJA DO kraja februara Beograđani će moći da vide umetničku instalaciju Monike Lang "Boje grada" u organizaciji Kulturnog centra Beograda, koja će biti izložena van galerijskog prostora u "Beoizlogu". Skulptura je izrađena na temu svetlosnih formi.

ЧАРОЛИЈА ПРАЗНИКА ОД ЦЕНТРА ДО ОБОДА: За Новогодишњу атмосферу заслужан богат програм Београдске зиме под слоганом Београд Увек

Foto:

TRG BAJKI TRG bajki ispred Teatra Vuk, na Zvezdari, svakog dana od 12 do 18 sati do 30. decembra ima drugačiji sadržaj. Na opštinskom trgu igraju se srpske narodne bajke, opere za decu, lutkarske predstave Pozorišta lutaka "Pinokio". Organizuju se i edukativne i ekološke radionice, prezentacije, koncerti.


TRG OTVORENOG SRCA U CENTRU grada na Trgu republike otvoren je Trg otvorenog srca. Na novogodišnjem bazaru prodaju se suveniri, nakit, ukrasi, igračke. Posetioci mogu da uživaju u toploj čokoladi, kuvanom vinu, odžak kolaču, lizalicama i drugim slatkišima i zimskim poslasticama.

ulica otvorenog srca

 KAO i svake godine, 1. januara od podneva, Beograđani će moći da uživaju u Ulici otvorenog srca duž Svetogorske i Makedonske ulice. Mališane će zabavljati žongleri, akrobate, mađioničari. Manifestacija će kao i ranije, biti posvećena projektu "Doktori klovnovi", koji pomaže mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Ulice otvorenog srca biće organizovane i u svim prigradskim opštinama.

PRETPRAZNIČNI ROK KONCERTI PRETPRAZNIČNI koncerti održaće se 29. i 30. decembra od 17 sati na Trgu Nikole Pašića. Ulepšaće Novu godinu ljubiteljima roka, koji će uživati u muzici "Električnog orgazma", bendova "Kanda, Kodža i Nebojša" i "Bjesovi", hrvatskog sastava "Let 3". Drugog dana nastupiće bosanski rege sastav "Zoster" i predstavnici alternativnog roka "Artan Lili" i "Obojeni program".

Veselje iz kamiona dugog 14 metara

 DEČJI karavan već je počeo da uveseljava najmlađe sugrađane, a vesela povorka obići će sve beogradske opštine. Sutra, 27. decembra, kamion dug 14 metara parkiraće se u naselju Braća Jerković, a u utorak u Kaluđerici. U sredu, gostovaće u Kotežu. Karavan onda pravi pauzu, pa prvi nastup nakon toga imaće 4. januara u Surčinu. Slede gostovanja u Umki, Borči, Malom Mokrom Lugu, Padinskoj skeli, Kumodražu, Umčarima, Altini, u Lazarevcu, Resniku, Grockoj i Sopotu. Dečiji horovi okupljeni u projektu "Beograd peva" izvode dečije numere zajedno sa Leontinom, Ivanom Peters, Tijanom Dapčević. Posle pesme, mališani će gledati komične pozorišne i lutkarske predstave

STAROGRADSKA ZIMA DO 23. januara u Parku vojvode Vuka na Topličinom vencu organizuje se manifestacija "Starogradska zima". Za svoje sugrađane, ali i žitelje drugih delova grada, Opština Stari grad pripremila je bogat svvakodnevni program. Na ovom mestu posetioci mogu da uživaju u sjajnoj hrani, toplim i hladnim napicima i vrhunskoj muzici najvećih zvezda. "Ju grupa" nastupiće 22. januara.

"OTMENO" NA KOLARCU


 BESPLATAN koncert klasične muzike "Otmeno" biće održan na Kolarcu u novogodišnjoj noći sa početkom u 19 sati. Na programu će biti orkestarska i kamerna umetnička muzika, koju će za klavirom izvoditi Aleksandar Serdar, Roberd Laktoš za violinom, Dragan Đorđević - violončelo i orkestar Camerata Serbica. 


PROGRAM "Beogradska zima" i ove godine upotpunjava prazničnu atmosferu na gradskim ulicama. Pod sloganom "Beograd uvek", do kraja januara pripremljen je sadržaj za sve generacije Beograđana. Ipak, kao i uvek, najviše radosti donosi mališanima na svim gradskim opštinama. Oni će imati priliku da se druže sa Deda Mrazom, klovnovima, animatorima, da uživaju i dečjim predstavama i koncertima. U subotu, 25. je otvareno i klizalište na Trgu republike, a ljubitelji klizanja uživaće na ledu do kraja februara.

GRADSKI DOČEK GRADSKI doček počinje od 20 časova ispred Doma Narodne skupštine. U novogodišnjoj noći posetioce će zavbavljati Sara Jo, Jelena Karleuša i Marija Šerifović, dok će posetioci Sava promenade uživati u muzici Gorana Bregovića.


RADIONICE  MALIŠANIMA

NA Trgu republike, danas se održava radionica "Moja novogodošnja želja". Deca će pisati svoje želje na karticama koje će posle biti plastificirane. Onda se kače na dugačak štrik i razvlače se oko novogodišnje jelke. Najoriginalnije kartice stići će do Deda Mraza koji će ostvariti najbolje

POKLONIJADA NOVOGODIŠNjI festival domaćih slatkih poklona prvi put biće organizovan u Domu omladine ove nedelje. Zamišljen je kao prodajna izložba domaćih ručno rađenih proizvoda, jedinstvenih slatkiša, prirodne kozmetike, savršenih za novogodišnje poklone. Radno vreme "Poklonijade" za posetioce će biti od 10 do 20 časova, cena ulaznice je 200 dinara. Deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz.

BONUS VIDEO:

Piloti "miga 21" pre smrti učinili sve da spreče veću tragediju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri