MENJALI TOPLOVOD DOK JE VEJALO: Radnici Komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" i u otežanim uslovima uspevali da saniraju kvarove

G. N.

14. 12. 2021. u 07:52

UPRKOS mećavi i otežanim uslovima rada, radnici JKP "Beogradske elektrane" nisu otkazali zamenu toplovodnih cevi u OŠ "Ratko Mitrović" na Novom Beogradu, te su đaci juče časove imali u toplim učionicama.

МЕЊАЛИ ТОПЛОВОД ДОК ЈЕ ВЕЈАЛО: Радници Комуналног предузећа Београдске електране и у отежаним условима успевали да санирају кварове

Ivan Đukanović, Foto Novosti

Predvodnik radova u novobeogradskoj osmoletki bio je Ivan Đukanović, radnik mašinske ekipe za hitne intervencije. On je zajedno sa kolegama iz građevinskog sektora imao zadatak da zameni oko 60 metara cevi koje su neophodne za grejanje škole, a posao je morao da bude završen tokom vikenda.

- U nedelju je bilo posebno teško za rad - kaže Đukanović.

- Bilo je veoma naporno, sneg pada, blato i voda do kolena. Posle više od 30 godina rada u ovakvim uslovima navikao sam se na sve. Dok se posao ne završi nema stajanja.

Ivan Đukanović na terenu je i juče bio sa svojim kolegama. Kako su nam rekli u JKP "Beogradske elektrane", tokom jučerašnjeg dana svi toplotni izvori funkcionisali su stabilno i bez poremećaja u proizvodnom i distributivnom sektoru. Čak i u danu okovanom snegom, prekidi u snabdevanju bili su kratkotrajni.

Ivan Đukanović, Foto Novosti

U poslednjih 24 sata Dispečerski centar "Beogradskih elektrana" primio je oko 150 pojedinačnih reklamacija lokalnog karaktera. Zbog toga su sve terenske ekipe u pripravnosti.

SISTEM RADI NEPREKIDNO

STANOVI Beograđana bili su topli i prethodne noći. Režim celodnevnog rada biće na snazi sve dok vremenski uslovi, definisani Pravilima o radu distributivnog sistema, to budu zahtevali.

Toplotni izvori tokom noći rade sa "odlaznim" temperaturama iz proizvodnih pogona u odnosu na dnevne režime rada i grejni dan, koji traje od 6 do 22 časa. Zbog toga radijatori nisu jednako topli kao tokom dana - objašnjavaju u preduzeću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri