DA MALIŠANI SREĆNIJE ODRASTAJU: Uređen dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu

Милица Шкорић
Milica Škorić

18. 11. 2021. u 15:00

DNEVNI boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvojuu opštini Mladenovac potpuno je rekonstruisan, a nakon dezinfekcije korisnici će od sutra moći da koriste njegove usluge.

ДА МАЛИШАНИ СРЕЋНИЈЕ ОДРАСТАЈУ: Уређен дневни боравак за децу са сметњама у развоју у Младеновцу

BG info

Objekat ima oko 500 kvadrata i za njegovo uređenje utrošeno je 12 miliona dinara. Odrađena je kompletna zamena unutrašnjih instalacija do podopolagačkih radova, a sređen je i novi kabinet za domaćinstvo, dok su toaleti prilagođeni osobama sa invaliditetom.

- Naručena je i pokretna stolica koja će omogućavati pristup gornjem spratu, što ranije nije bilo moguće - istakala je Sektretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. - Urađene su i prilazne staze i dvorište. U ovom objektu je upisano 36 korisnika, a kapacitet je za njih 40. Ove godine je upisano pet novih korisnika i o njima brinu 22 zaposlena.

U narednom periodu predstoji gradnja dnevnog boravka u Barajevu, a trenutno se radi na pokretanju studija za nove objekte u Grockoj i Surčinu. Za dnevni boravak u Zemunu gotova je studija izvodljivosti i urbanistički projekat i kreće se sa projektovanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna