"ČISTOĆA" OMETA RAD KOD KUĆE: Učestalo patroliranje komunalnih vozila u širem centru čak i nepoželjno

A. V. V.

15. 11. 2021. u 11:56

DOK pojedine ulice u prestonici ne vide četku mesecima, druge je gledaju po ceo dan!

ЧИСТОЋА ОМЕТА РАД КОД КУЋЕ: Учестало патролирање комуналних возила у ширем центру чак и непожељно

Foto: Printskrin

Kamion za uređivanje saobraćajnica JKP "Gradska čistoća" danima zadaje glavobolje stanarima Dalmatinske, Draže Pavlovića, Đušine i okolnih ulica u krugu kod Rudarsko-geološkog fakulteta, koji i po nekoliko puta u roku od sat vremena prođe ovim potezom.

Žitelji ovog dela Palilule negoduju jer mnogo njih usled epidemije i dalje radi od kuće, pa im buka koju čitavog prepodneva stvara vozilo ne dozvoljava da obavljaju poslove na miru.

Prema rečima stanara iz pomenutih ulica, buka je u prethodnih nekoliko dana postala nepodnošljiva.

- Pre neki dan smo u roku od sat vremena brojali koliko puta je prošao kamion samo kroz našu ulicu i izbrojali sedam - pričaju za "Novosti" stanari iz Đušine.

- Ulice su nam verovatno najčistije u Beogradu. Ne razumemo zašto moraju da čiste tako intenzivno kod nas, zaista nije potrebno da svakog dana prolaze ovuda. Kod mene u kući suprug i ja radimo od kuće, dok sinovi slušaju predavanja, takođe, u stanu. Od buke niko ne može da se koncentriše.

S druge strane, u JKP "Gradska čistoća" kažu da nisu dobijali žalbe građana zbog buke, kao i da vozila ovog preduzeća centrom grada cirkulišu svakodnevno.

Osim toga, kada je reč o vozilima koja odnose smeće, i na koje Beograđani, takođe, neretko umeju da se žale zbog buke redakcijama, iz "Čistoće" kažu:

- Beograd je dvomilionski grad, a u žiži prestonice je sam centar grada. Tamo gde nema mogućnosti da se postavi veći broj sudova za odlaganje otpada, kako bi centar bio čist i sugrađani imali gde da odlažu otpad, kontejnari se moraju redovno prazniti, neki i više puta dnevno, što je najčešći slučaj upravo u centru Beograda.

NA PERIFERIJI RETKO

KADA je reč o periferiji, iz JKP "Gradska čistoća" navode da naselja na obodu prestonice nemaju potrebu za pražnjenjem kontejnara u obimu većim od jednom dnevno, kao i da u zavisnosti od tehnologije kojom se sakuplja otpad, dinamika može biti i ređa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024