TRAŽI SE IDEJA: Opština Obrenovac raspisala konkurs za novi izgled centra

S. V.

07. 11. 2021. u 06:47

GRADNjOM novog trga sa pešačkom zonom i poslovnim kompleksom između ulica Miloša Obrenovića i Boška Buhe, centar Obrenovca dobiće potpuno novi izgled.

ТРАЖИ СЕ ИДЕЈА: Општина Обреновац расписала конкурс за нови изглед центра

Arhiva

Opština je raspisala konkurs za izradu arhitektonsko-urbanističkog rešenja sa idejom za izgradnju komercijalno-stambenih objekata u bloku kojeg okružuju ove ulice, ukupne površine od 1, 13 hektara. Zainteresovani radove mogu slati do 22. decembra.

Povod za raspisivanje ovog konkursa je potreba za novim objektom policijske i vatrogasne stanice, kao i da se provere prostorni i funkcionalni kapaciteti lokacije.

- Pešačka zona i gradski trg biće zajedno sa parkom povezani sa okolnim platoima i u tom smislu predstavljaće njihov prostorni i sadržajni nastavak - navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Deo centra opštine koji će biti obnovljen okružen je jedinstvenom kulturno-istorijskom celinom pod nazivom Obrenovačka čaršija, koja je zametak današnje varoši. Tu su brojni objekti pod zaštitom države - zgrada gradske biblioteke i banja koji će zadržati svoj dosadašnji oblik.

Pobednički tim osvojiće novčanu nagradu od 450.000 dinara. Drugoplasirani dobiće 100.000 dinara, a oni čije rešenje žiri postavi na treće mesto dobiće 45.000 dinara. Objava rezultata i saopštenje komisije zakazano je za 10. januar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri