TOPOLA OŠTETILA SEDAM AUTOMOBILA: U Bulevaru Crvene Armije vetar oborio stablo visoko 20 metara

A. Z. K.

05. 11. 2021. u 14:01

SEDAM automobila oštećeno je juče u Bulevaru Crvene armije na Novom Beogradu kada se zbog jakog udara vetra na njih obrušilo stablo topole visoko više od 20 metara.

ТОПОЛА ОШТЕТИЛА СЕДАМ АУТОМОБИЛА: У Булевару Црвене Армије ветар оборио стабло високо 20 метара

Na vozilu je pričinjena ogromna šteta, Foto Privatna arhiva

Povređenih nije bilo. Ekipe JKP "Zelenilo Beograd" uklonile su drvo koje se obrušilo iz korena, iako prostor na kome se nalazi nije u njihovom sistemu održavanja.

Reporteri "Novosti" obišli su juče mesto nezgode, a nekoliko radnika "Zelenila" oslobađalo je zeleni "golf" koji je najviše nastradao, odnosno na kojem se ovaj automobil nalazio tik uz topolu, a deblo je u potpunosti uništilo haubu. Ostali oštećeni automobili nalazili su se na parkingu.

Među radnicima juče smo zatekli šokirane vlasnike automobila koji nisu očekivali da se ovako nešto dogodi.

- Moj sin je krenuo da odveze unuke u vrtić i tada video da je automobil oštećen - rekao je jedan od vlasnika automobila.

- Živimo u blizini, ali nismo čuli kada se drvo srušilo. Bilo je baš jakih udara vetra, pretpostavljam da se incident dogodio juče rano ujutru. Koliko sam čuo, topola nije bila stara, ali je izrasla na pesku, pa nije bilo zemlje koja bi držala koren. Najvažnije je da nije bilo povređenih, jer da je ovo palo na nekoga teško da bi preživeo. Videćemo šta ćemo sa kolima da radimo.

Foto Privatna arhiva

Radnici "Zelenila Beograd" nekoliko sati su bili na terenu kako bi sanirali obrušeno deblo. S obzirom na ovu situaciju, vlasnici su se pitali kome će moći da se obrate za odštetu.

- U ovom slučaju, sugrađani se za odštetu ne obraćaju našem preduzeću, već vlasniku ili korisniku predmetne površine - navode u "Zelenilu".

- U slučajevima kada dođe do pada stabla ili grana sa javne zelene površine, usled jakih udara vetra, snega i sličnih vremenskih nepogoda, i tom prilikom se dogodi materijalna šteta ili je neko povređen, neophodno je da nas građani pozovu.

BULEVAR DESPOTA STEFANA

U BULEVARU despota Stefana početkom oktobra veliko stablo obrušilo se na parkirane automobile ispred kompleksa nekadašnjeg "Pamučnog kombinata". I tada su ekipe "Zelenila" sanirale ovaj problem, a zemljište na kome je drvo raslo nije bilo u sistemu održavanja. Tačnije, prostor sa kojeg se stablo obrušilo pripada Kombinatu i nije bilo održavan godinama.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!